Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των πλέον προσφιλών θερινών τουριστικών προορισμών για τους Αυστριακούς, όπως τονίζεται από εκπροσώπους των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών ομίλων και των μεγαλύτερων αλυσίδων τουριστικών γραφείων της Αυστρίας, με την ευκαιρία της σημερινής έναρξης της τετραήμερης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Βιέννης, στην οποία η Ελλάδα δίνει ένα δυναμικό «παρών» με περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συνεκθετών.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Βιέννης, η οποία είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη στην Κεντρική Ευρώπη, άνοιξε το μεσημέρι τις πύλες της και διαρκεί έως την ερχόμενη Κυριακή. Σε αυτήν συμμετέχουν πάνω από 850 εκθέτες από 80 χώρες, ενώ στη διάρκειά της αναμένονται πάνω από 150.000 επισκέπτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κορυφαία θέση της Ελλάδας στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, προβάλλεται μέσα στις τελευταίες ημέρες σε σχετικά δημοσιεύματα στα αυστριακά ΜΜΕ, όπως επίσης τονίζεται στις παρουσιάσεις των εφετινών προγραμμάτων των διαφόρων ταξιδιωτικών ομίλων, από τους οποίους επισημαίνονται οι εντυπωσιακές αυξήσεις των κρατήσεών τους για ελληνικούς προορισμούς.

Αυτή η συνεχιζόμενη και εφέτος ανοδική πορεία της Ελλάδας στην τουριστική αγορά της Αυστρίας, με αυξήσεις που φθάνουν ακόμη και έως το 45% και σε ορισμένες περιοχές (όπως η Ζάκυνθος για τον όμιλο Tui-Austria) μέχρι και 85%, κυριαρχεί και στις επαφές που έχουν στο ελληνικό περίπτερο τα στελέχη του Γραφείου Αυστρίας του ΕΟΤ, με τουριστικούς παράγοντες αλλά και με επικεφαλής ταξιδιωτικών ομίλων.

Αρκετοί από τους ταξιδιωτικούς ομίλους έχουν ήδη προβεί σε αύξηση των αεροπορικών θέσεων και της συχνότητας πτήσεων προς τους ελληνικούς προορισμούς, ή σε αύξηση των προσφερόμενων ξενοδοχειακών κλινών, όπως επίσης και σε επέκταση της θερινής “σεζόν” έως και κατά δύο μήνες σε σχέση με το παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός διακοπών για 365 ημέρες τον χρόνο, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες, με ένα ποικιλόμορφο τουριστικό προϊόν, που δεν περιορίζεται μόνον στα νησιά, αλλά βρίσκεται και στην ενδοχώρα, τονίζει σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, η διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ στην Αυστρία Ελένη Μελιτά, και αυτό το διαπιστώνουν και το επιβεβαιώνουν, τόσο οι παράγοντες του τουρισμού, όσο και οι εκατοντάδες χιλιάδες Αυστριακοί που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα. Επίσης διαπιστώνουν, ότι εκτός του ήλιου και της θάλασσας, υπάρχουν δυνατότητες για περιηγητικό, θρησκευτικό, καταδυτικό, αναρριχητικό, και για άλλα είδη τουρισμού, αλλά και για διακοπές πολυτελείας, πέρα βέβαια από τη γαστρονομία και την υποδειγματική φιλοξενία που πάντα εξακολουθεί να υπάρχει στην Ελλάδα.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης, συμμετέχουν ως συνεκθέτες διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως, οι Περιφέρειες Κρήτης και Ιονίων Νήσων, η Ρόδος η Κάρπαθος, τα Κύθηρα, η Πάρος, αλλά και διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις, ή και την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών για τις θερινές διακοπές τους, με κατά μέσο όρο 400.000 να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας, και ως εκ τούτου η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της – 8,7 εκατομμύρια κάτοικοι – βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης