Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Τον γρίφο πίσω από τη στυγερή δολοφονία του 43χρονου ποινικού Γιώργου Λίτσα, στις 21.40 το βράδυ της Πέμπτης στους Αγίους Αναργύρους, προσπαθούν να λύσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., με κάποιους από αυτούς να κάνουν λόγο για εκτέλεση-μήνυμα σε αυτούς που «πήραν τη ζωή» του Βασίλη Στεφανάκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εν λόγω άνθρωπος, ο οποίος ήταν γνωστός ως «Μπου ή Μπούμπη», με μακρά ιστορία στα σκοτεινά και δύσβατα μονοπάτια της νύχτας, είχε μπει κι άλλες φορές στο στόχαστρο αντίπαλων συμμοριών, καταφέρνοντας -τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ- να βγαίνει αλώβητος.

Ήταν Φεβρουάριος του 2016, όταν το θύμα είχε μπει στον στόχο εκτελεστών στους Αγίους Αναργύρους. Τότε η επίθεση είχε σημειωθεί λίγο πριν από τις 23.00 το βράδυ, όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πυροβόλησαν με καλάσνικοφ εναντίον εστιατορίου στην οδό Αγίου Παύλου. Μέσα στο κατάστημα υπήρχαν αρκετά άτομα, ανάμεσα στα οποία και μικρά παιδιά που συμμετείχαν σε οικογενειακή γιορτή. Οι δράστες, δίχως δισταγμό, προέταξαν τα όπλα και άρχισαν να «γαζώνουν» όλον τον χώρο του εστιατορίου. Όπως είχε γράψει τότε το zougla.gr, από την επίθεση δεν είχαν υπάρξει τραυματίες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γ. Λίτσας τότε κατάφερε να γλυτώσει, χθες ωστόσο η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ για να «γαζώσουν» το θύμα τους, την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του μάρκας smart.

Μάρτυρες έκαναν λόγο για δύο δράστες, ενώ μέχρι τις πρωινές ώρες οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έψαχναν να εντοπίσουν άτομα που μπορούν να δώσουν μια καλύτερη περιγραφή για τη στιγμή της εκτέλεσης.

Σύμφωνα με πηγές του αστυνομικού ρεπορτάζ, το θύμα φέρεται να σχετιζόταν με τον Βασίλη Γρίβα, ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 2017 έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά, ενώ στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για σοβαρές υποθέσεις εκβιασμών και είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης για σχετικά αδικήματα.

Ειδικότερα, τον Ιούνιο του 2015 είχε καταδικασθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13,5 ετών. Η καταδίκη αφορούσε στη δράση μιας από τις συμμορίες «νονών της νύχτας», στην οποία εμπλέκονταν 217 άτομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης