Όχι στην αναβολή της δίκης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είπε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας απορρίπτοντας την ένσταση που είχε υποβάλει Σέρβος κατηγορούμενος για τη μη επίδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος, μεταφρασμένου στη μητρική του γλώσσα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορίες δεν έχουν διαφοροποιηθεί από την απολογία του και άρα, δεν ήταν απαραίτητη η επίδοση μεταφρασμένου βουλεύματος στον μη γνωρίζοντα την ελληνική γλώσσα κατηγορούμενο αφού έχει λάβει γνώση των κατηγοριών όταν απολογήθηκε με διερμηνέα στον ανακριτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ξεκαθάρισε την πρόθεσή της να προχωρήσει τη διαδικασία και να μη διακόψει ούτε για άλλη ημέρα, παραβλέποντας ακόμη και το «κομφούζιο» που επικρατούσε στη δικαστική αίθουσα με τους δικηγόρους των 35 κατηγορουμένων να στέκονται όρθιοι και στριμωγμένοι προσπαθώντας ν’ ασκήσουν στοιχειωδώς τα υπερασπιστικά τους καθήκοντα.

«Δεν υπάρχουν διαθέσιμες μεγαλύτερες αίθουσες», ήταν η απάντηση της προέδρου στις διαμαρτυρίες των δικηγόρων.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ: Θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι. Που ακούστηκε όρθιοι δικηγόροι να δικάζουν;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Προβάλετε προσκόμματα. Τα δικαστήρια έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες.

 ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ: Όταν η Πολιτεία ορίζει δίκες πρέπει να διασφαλίζει και τη διεξαγωγή τους…Να διακόψουμε για να βρεθεί η κατάλληλη αίθουσα. Είναι απαράδεκτες και αντιδικονομικές οι συνθήκες αυτές στις οποίες μας αναγκάζετε να κάνουμε τη δίκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κι εγώ θα ήθελα να είναι υπερπολυτελής η αίθουσα.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ: Μια καρέκλα ζητάμε…

Η πρόεδρος του δικαστηρίου εμμέσως πλην σαφώς αναζήτησε την ευθύνη για το πρόβλημα των αιθουσών στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας λέγοντας: «Έπρεπε να έχει θέσει τα προβλήματα αυτά στη διοίκηση του Εφετείου ο ΔΣΑ».

Συν. Υπερ: Βλέπουμε δυο χρόνια να γίνονται εργολαβίες για να κατασκευαστούν αίθουσες για μεγάλες δίκες. Που είναι αυτές; Θα αναγκαστούμε να κάνουμε τη δουλειά μας στο ένα πόδι;

Πρόεδρος: Όλα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο του εφικτού. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μετά από 15 χρόνια για να βρούμε αίθουσα.

Η «αφοπλιστική» αυτή απάντηση της προέδρου προκάλεσε θυμηδία στο ακροατήριο ενώ, μετά από μία ολιγόλεπτη διακοπή για την εξεύρεση καταλληλότερης αίθουσας, τα αίματα άναψαν και πάλι όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης σχολίασαν τη φράση της προέδρου πως: «δεν έχουμε αίθουσες και για αυτή την κατάσταση φταίνε και οι εντολείς σας».

«Δεν είπα τίποτα για τους εντολείς σας, μην παραποιειίτε τα λόγια μου», αντέτεινε η πρόεδρος.

«Το είπατε, το ακούσαμε τόσοι άνθρωποι. Μη δημιουργείτε εικόνα προκατάληψης ως προς τους κατηγορουμένους» είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισης ζητώντας να καταχωρηθεί στα πρακτικά το περιστατικό.

Τελικά η δίκη διεκόπη για τις 31 Οκτωβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης