Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία έδωσε στη δημοσιότητα η Ουγγρική αστυνομία η οποία συνέλαβε παράνομους διακινητές μεταναστών. Στη χώρα μας, σε ταυτόχρονη επιχείρηση, συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ κατασχέθηκαν και πολυτελή αυτοκίνητα – «πύραυλοι» τα οποία χρησιμοποιούσε το κύκλωμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έρευνα που ξεκίνησε εδώ και περίπου δύο χρόνια κατασχέθηκαν συνολικά 100 αυτοκίνητα και τα 66 από αυτά ακινητοποιήθηκαν μια μέρα πριν πραγματοποιήσουν μια ακόμα μεταφορά παράνομων μεταναστών. 

Οι μετανάστες μέσω του Έβρου προσπαθούσαν να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό το λόγο στοιβάζονταν ακόμα και δέκα άτομα μέσα στα αυτοκίνητα. Οι οδηγοί τους, μέλη του κυκλώματος, ανέπτυσσαν ταχύτητα μέχρι και 250 χιλιόμετρα την ώρα ώστε να μην μπορεί να τους ακολουθήσει κανένα περιπολικό της αστυνομίας. Αποτέλεσμα, να υπάρχουν ακόμα και τροχαία δυστυχήματα με νεκρούς είτε τους οδηγούς, είτε τους «πελάτες» του κυκλώματος, οι οποίοι είχαν πληρώσει μέχρι και 2.500 ευρώ για να περάσουν στην Ευρώπη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία κατάφεραν να βάλουν «φρένο» στη δράση του κυκλώματος που δρούσε από τον Ιούνιο του 2019 και να συλλάβουν συνολικά 12 άτομα. Σύμφωνα με την Ελληνική αστυνομία, το συγκεκριμένο κύκλωμα μόνο στη χώρα μας «εμπλέκεται σε τουλάχιστον 56 περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών, για τις οποίες συνελήφθησαν 35 οδηγοί διακινητές, 355 παράνομοι μετανάστες και κατασχέθηκαν 55 οχήματα, από τα οποία 52 ήταν οχήματα μεταφοράς και 3 συνοδευτικά οχήματα. Εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση από τις περιπτώσεις αυτές αποκόμισε περισσότερα από 700.000 ευρώ». 

Συνολικά, οι διωκτικές αρχές κατάσχεσαν 25 αυτοκίνητα, τα 15 από αυτά πολυτελή, με πολλά άλογα στη μηχανή τους, φορητούς υπολογιστές, GPS, περισσότερα από 40 τηλέφωνα, 100 κάρτες SIM, χρήματα αλλά και εξοπλισμό για «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης