Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους δύο δικηγόρους οι οποίοι το απόγευμα της Πέμπτης συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με βάση εντάλματα σύλληψης του αρμόδιου ανακριτή, με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ο πρώτος  φέρεται από τις συνομιλίες να δίνει χρήματα σε βαρυποινίτη σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ η δικηγόρος  λειτουργούσε ως «γραφείο Τύπου» του κακοποιού σε επαφές που έκανε με άτομα εκτός των φυλακώνΟι δύο δικηγόροι φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού, που εμπλέκεται σε συμβόλαια θανάτου, εκβιασμούς κι άλλα εγκλήματα και η οποία εξαρθρώθηκε προσφάτως έπειτα από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον Αντωνόπουλο Γεώργιο, σε βάρος του οποίου είχε γίνει και απόπειρα δολοφονίας, και τη Χρυσούλα Κιουμουρτζή, η οποία εκπροσώπησε στην ανακριτική διαδικασία έναν εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και για τους δύο προέκυψαν στοιχεία από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Ο πρώτος φέρεται από τις συνομιλίες να δίνει χρήματα σε βαρυποινίτη σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ η δικηγόρος λειτουργούσε ως «γραφείο Τύπου» του κακοποιού σε επαφές που έκανε με άτομα εκτός των φυλακών.

Οι διάλογοι μεταξύ των δικηγόρων και των βαρυποινιτών των φυλακών Κορυδαλλού είναι ενδεικτικοί για τις «δοσοληψίες» που είχαν οι δικηγόροι με τους κρατουμένους. Σε συνομιλία του Γιώργου Αντωνόπουλου με τον εγκέφαλο της μαφίας των φυλακών, τον κρατούμενο Κλοντιάν Λεκοτσάι, αναφέρονται τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

K.Λ.: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;

Γ. Α.: Θα κοιτάξω…

Κ.Λ.: Και εγώ θα κοιτάξω. Μίλα και με τον άλλο δικηγόρο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία και είναι και 1.000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μη… ξέρεις εσύ.

Γ. Α.: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε για αυτό.

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος εκπροσωπούσε τον ΛΑΓΗΕ στην εκδίκαση της υπόθεσης Energa, ενώ το 2014 είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του. Ένοχος ως ηθικός αυτουργός για την απόπειρα φόνου είχε κριθεί ο Αριστείδης Φλώρος.

Επίσης, ως φυσικοί αυτουργοί είχαν καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση δύο Αλβανοί βαρυποινίτες, οι Όλντι Ντούτσε και Άμπερ Μπάκο. Ο Μπάκο τον περασμένο Ιανουάριο δολοφονήθηκε μέσα στον Κορυδαλλό.

Η κατάθεση Φλώρου

Στις 13 Μαρτίου, ο Αριστείδης Φλώρος κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς ο αδικοχαμένος ποινικολόγος ήταν δικηγόρος του στην υπόθεση της Εnerga.

Ο Αριστείδης Φλώρος ισχυρίστηκε πως δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι του ζητούν δύο εκατομμύρια ευρώ για να μην παραστεί ως πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί. «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους» φέρεται να είπε ο ένας από τους δικηγόρους.

«Να σας πω, λοιπόν, ποιος ελέγχει ποιον…» ήταν η απάντηση του Γ. Αντωνόπουλου, ο οποίος απευθυνόμενος στο δικαστήριο ισχυρίστηκε πως εκείνη την περίοδο δεχόταν απειλές, ενώ αναφέρθηκε και σε τυχαία, όπως είπε, συνάντηση που είχε ο δικηγόρος του στη φυλακή με τον Αριστείδη Φλώρο.

«Ο Αρ. Φλώρος είπε στον δικηγόρο μου ότι, αν καταδικαστεί για την απόπειρα δολοφονίας μου, δεν έχει να χάσει τίποτα. Το πήρα ως σαφή απειλή κατά της ζωής μου… Είχε προσδιοριστεί η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας μου, όταν γινόταν αυτός ο διάλογος» υποστήριξε ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως ζούσε στιγμές όπου «το βράδυ χτυπάγανε τα κουδούνια του γραφείου του και ζητούσαν άγνωστοι άνθρωποι να ανέβουν πάνω. Εγώ ήθελα να μάθω την αλήθεια, ποιος είναι πίσω από την επίθεση. Και ο διάβολος να με καλούσε, θα πήγαινα, ζω από τύχη, φαντάζεστε πως δεν θα ρώταγα ποιος το έκανε και γιατί». 

Ο ίδιος κατέθεσε ακόμη ότι τον Μάιο του 2017 συναντήθηκε με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και του εξέφρασε την ενόχλησή του που ανέλαβε την υπεράσπιση του ανθρώπου που επιχείρησε να τον δολοφονήσει. «Μου είπε ότι το κάνει διότι είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι είναι αθώος και ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει μόνο το θέμα διαιτησίας για τη διαμάχη της Energa με τον ΛΑΓΗΕ. Του είπα ότι οι επόμενες συναντήσεις θα είναι μόνο με τους δικηγόρους μου» κατέθεσε. Την ίδια ώρα, ο Γ. Αντωνόπουλος επιβεβαίωσε τη συνάντηση με τον Αρ. Φλώρο μέσω τρίτου δικηγόρου. «Δεν είμαι τρελός να καταδιώκω έναν αθώο άνθρωπο, ο οποίος θα με ακολουθεί μια ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως στην επίμαχη συνάντηση ο επιχειρηματίας τού είπε ότι τον κυνηγά για το θέμα της διαιτησίας. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης