Η απάντηση του αντιδημάρχου Σερρών για τις συνθήκες στο κυνοκομείο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021, 11:17
Η απάντηση του αντιδημάρχου Σερρών για τις συνθήκες στο κυνοκομείο

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τη δική του απάντηση στις σοβαρές καταγγελίες ενός πρώην εργαζομένου για τις συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών έδωσε ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Κωνσταντίνος Δινάκης.

Ο κ. Δινάκης, μιλώντας στο zougla.gr, διέψευσε τις καταγγελίες του Τάκη Γιαννακόπουλου τονίζοντας πως η δημοτική αρχή έχει κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου το κυνοκομείο να γίνει ακόμα καλύτερο.

«Είμαστε μία νέα δημοτική αρχή που αναλάβαμε πριν από έναν χρόνο περίπου, ώστε να κάνουμε το καλύτερο στην πόλη μας. Σε αυτή την πόλη υπήρχαν και κάποια αδέσποτα που ο περισσότερος κόσμος έβλεπε αρνητικά. Ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα ήταν να πάρουμε τα ζώα ώστε να έχουμε μία πιο ανθρώπινη πόλη. Ως δημοτική αρχή κάναμε πάρα πολλά. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε το κυνοκομείο ακόμα καλύτερο. Όταν φθάσαμε σε ένα καλό σημείο, αρχίσαμε την περισυλλογή των ζώων ώστε τα ζώα να σιτίζονται. Έχουμε ένα κυνοκομείο που είναι αδειοδοτημένο και είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Αυτό δείχνει και την ευαισθησία των ανθρώπων που κατοικούν στον Δήμο Σερρών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Δινάκης αναφέρθηκε στον αριθμό των ζώων που φιλοξενούνται στον χώρο λέγοντας πως είναι μικρότερος του προβλεπόμενου. «Έχουμε μία άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες για 520 ζώα. Ποτέ το κυνοκομείο δεν έχει φθάσει πάνω από 420. Ποτέ. Γιατί έχουμε τέτοια μέριμνα που έχουμε κάνει περί τις 1.300 εξαγωγές ζώων. Κάναμε γύρω στις 600 στειρώσεις για να μειώσουμε τον πληθυσμό των ζώων. Οι καταγγελίες του ανθρώπου αυτού είναι αναληθείς. Έχουμε δύο τεράστια κτήρια με κλουβιά, με χωρίσματα και με ταΐστρες. Έχουν σκέπαστρα και είναι πλήρως εξοπλισμένα. Έχουμε ένα χειρουργείο για στειρώσεις και πρώτες βοήθειες και φαρμακαποθήκη. Τον κ. Γιαννακόπουλο τον γνώρισα εδώ στο κυνοκομείο, τον είχα δει μία φορά, και οι πληροφορίες που είχα από όλους τους φιλόζωους για αυτόν ήταν αρνητικές. Δεν μπορεί να λέει ψευδώς ότι τάιζε σκυλιά έξω από το κυνοκομείο. Δεν υπάρχουν ζώα γύρω από το κυνοκομείο. Αυτό που λέει ότι οι υπάλληλοι δεν μπορούσαν να χωρίσουν τα σκυλιά είναι ψευδές. Μαζεύουμε σκυλιά απέξω και κάποιοι πηδάνε τα κάγκελα για να τα βγάλουν έξω. Αυτός μπήκε μέσα για δικούς του λόγους» τόνισε.  

Ακούστε όλη την τοποθέτηση του κ. Δινάκη:

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021, 11:29