«Ο πλανήτης απαιτεί από εμάς σκληρή δουλειά και σεβασμό» έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, όπου βρίσκεται στο Νταβός, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανήρτησε φωτογραφία της με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που όπως είπε «μας ευαισθητοποίησε όλους για την κλιματική αλλαγή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μας ευαισθητοποίησε όλους για την κλιματική αλλαγή. Χρειάζεται ενότητα και συνεργασία. Ο πλανήτης απαιτεί από εμάς σκληρή δουλειά και σεβασμό», έγραψε η σύζυγος του πρωθυπουργού. 

 
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μας ευαισθητοποιήσε όλους για την κλιματική αλλαγή. Χρειάζεται ενότητα και συνεργασία. Ο πλανήτης απαιτεί από εμάς σκληρή δουλειά και σεβασμό. _ The Ecumenical Patriarchate Bartholomew spoke from the heart on the challenges we all face to address climate change and protect our environment! #worldeconomicforum

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mareva Grabowski-Mitsotaki (@marevagrabowskimitsotaki) στις

 

Η ομιλία Βαρθολομαίου

Έκκληση στους ηγέτες του κόσμου, πολλοί εκ των οποίων συμμετέχουν στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum του Davos, στην Ελβετία απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε ότι «να μη θέτουν τα οικονομικά συμφέροντα των χωρών τους υπεράνω των πραγματικών συμφερόντων των ανθρώπων και των λαών, τα οποία συνδέονται με την προστασία του πλανήτη μας και με την υπερθέρμανσή του, συνέπεια της οποίας είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα των ημερών μας, πυρκαγιές, πλημμύρες κτλ.».

Επίσης, ο κ. Βαρθολομαίος κάλεσε τους ηγέτες να σέβονται και να τηρούν τις διεθνείς συμφωνίες για το περιβάλλον, οι οποίες λαμβάνονται από κοινού για το καλό ολόκληρης της ανθρωπότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης