H ανάπλαση του πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο, με τη δημιουργία δημόσιου υπερτοπικού πόλου πρασίνου και ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής, συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου.

Το πάρκο, όπως ανέφερε στην εισήγηση της, η αντιπεριφερειάρχης νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου, είναι ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, σε έκταση 53 στρεμμάτων και παραχωρήθηκε το 1995 στον τότε Δήμο Ταύρου ο όποιος είναι και ο φορέας διαχείρισής του. Σήμερα στο πάρκο υπάρχει: πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, θερινό σινεμά, κυλικείο, παιδική χαρά και αναψυκτήριο. Ο χώρος συγκεντρώνει καθημερινά πολλούς δημότες και υπερτοπικούς επισκέπτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν το χώρο για περπάτημα και ποδήλατο, μεταξύ των οποίων και σχολεία τα οποία επισκέπτονται το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός του έργου, πρόσθεσε η κ. Νάνου, είναι η διαμόρφωση ενός πιο φιλικού, λειτουργικού, κοινόχρηστου χώρου, μέσα «από τον πράσινο σχεδιασμό και την εισαγωγή νεωτεριστικών στοιχείων». Σύμφωνα με τη μελέτη, διατηρούνται τα φυσικά στοιχεία του πάρκου και επιδιώκεται η ανάδειξή τους με έναν πιο νεωτεριστικό και χρηστικό τρόπο.

Στο πλαίσιο του έργου θα εκτελεστούν εργασίες για την χάραξη των χώρων του πάρκου, μονοπατιών, παρτεριών, τη διαμόρφωση της υποδομής των χώρων και των μονοπατιών με διάστρωση ασυμπίεστου υλικού, επίσης θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και υποδομής δικτύων ηλεκτροφωτισμού, ηλεκτρικής ενέργειας κ.α.

Το έργο περιγράφεται στη μελέτη (με αριθμό 3/2018) του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και θα δημοπρατηθεί – εκτελεστεί από το δήμο ενώ η προγραμματική σύμβαση θεωρήθηκε από το Γραφείο υποστήριξης περιφερειάρχη και Συλλογικών Οργάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης