Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αλβανού Βάκο Αρμπέρ ο οποίος το προηγούμενο Σάββατο έσπειρε τον τρόμο στο Μικρολίμανο γαζώνοντας με καλάσνικοφ το κατάστημα «Έτσι Απλά».

Πρόκειται για τον 34χρονο L. K. και τον 32χρονο D G. οι οποίοι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εμφανίζονται ως άτομα με παραβατικές συμπεριφορέςΟι άντρες της ΕΛ.ΑΣ., έχοντας πλέον αποκωδικοποιήσει πλήρως το παρελθόν του κακοποιού, καθώς και τους συνεργούς του, έχουν επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνηγητό προκειμένου να καταφέρουν να συλλάβουν τη συμμορία πριν «χτυπήσει» και πάλι.

Μάλιστα οι Αρχές, όπως αποκαλύπτει το zougla.gr, διαθέτουν και φωτογραφίες δύο αντρών από την Αλβανία για τους οποίους αν και, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, δεν εκκρεμεί κάποια απόφαση σε βάρος τους, φέρονται να συνεργάζονται στενά με τον Βάκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον 34χρονο L. K. και τον 32χρονο D G. οι οποίοι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εμφανίζονται ως άτομα με παραβατικές συμπεριφορές που κινούνται στον κόσμο των ναρκωτικών και των όπλων.


(Ο 34χρονος L.K.)


(O 32χρονος D. G.)

Είχε νοικιάσει δωμάτιο στο «Γαλήνη»

Εν τω μεταξύ εκτεταμένες έρευνες έγιναν το πρωί στο ξενοδοχείο «Γαλήνη» που βρίσκεται πλησίον του μπαρ στο οποίο άνοιξε πυρ ο 31χρονος Αλβανός.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου αναγνώρισε τον Βάκο ως ένα από τα άτομα που είχαν νοικιάσει δωμάτιο. Αμέσως μόλις είδε τη σχετική φωτογραφία, ενημέρωσε τις Αρχές και το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο για να διεξάγουν έρευνα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον εντοπισμό στοιχείων που θα οδηγήσουν σε κατοικία την οποία χρησιμοποιούσε για τη διαμονή του ο δράστης στο παρελθόν και ενδεχομένως να κρύβεται εκεί αυτή την ώρα.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο αλλοδαπός κακοποιός να διέμενε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, καθώς έτσι δικαιολογείται και το πόσο γρήγορα έφυγε από το μαγαζί και επέστρεψε στη συνέχεια με το καλάσνικοφ.

Το παρελθόν του πιστολέρο

Κλοπές, ένοπλες ληστείες, αιματηρές επιθέσεις, συλλήψεις και φυλακίσεις, «αποδράσεις» εκμεταλλευόμενος τα νομικά κενά και εσχάτως νούμερο ένα καταζητούμενος είναι κάποια από τα αποτελέσματα της δράσης του 31χρονου Αλβανού Βάκο Αρμπέρ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς -όπως αναφέρεται- δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να σκοτώσει, αφού το όνομά του εμπλέκεται σε τουλάχιστον μία περίπτωση δολοφονίας.

Ο ίδιος από τη δεκαετία του 2000 ζούσε στη Μυτιλήνη, όπου απασχόλησε τις Αρχές για πρώτη φορά το 2007, διακινώντας ποσότητα χασίς, ενώ το 2008-2009 διαπράττοντας τρεις «καλά οργανωμένες» διαρρήξεις σε σπίτια, δεν απέφυγε τελικά το λάθος που οδήγησε στη σύλληψή του. 

Ο Βάκο Αρμπέρ με συνεργό του αποπειράθηκε να διαρρήξει το σπίτι του στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Γιαννέλη, που βρίσκεται εκτός του κέντρου της Μυτιλήνης.

Ο κ. Γιαννέλης, μιλώντας στο zougla.gr περιέγραψε τις στιγμές που βίωσε το 2008. «Βρισκόμουν στο σπίτι μου όταν άκουσα έναν θόρυβο. Κατάλαβα ότι δεν πρόκειται για αέρα, αλλά για παραβίαση. Αμέσως σηκώθηκα και ήρθα αντιμέτωπος με τους δράστες, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία μου. Τρομοκρατημένοι άνοιξαν την πόρτα, πήδηξαν από το μαντρότοιχο και έφυγαν. Άφησαν αποτυπώματα και του ενός του έπεσε το τηλέφωνο. Τον καταζητούμενο τον είδα έπειτα από αρκετό καιρό και στο δικαστήριο», ανέφερε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ.

Εκτίοντας την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, Μαλανδρίνου και Χανίων, ζήτησε και έλαβε άδεια, χωρίς ποτέ να επιστρέψει. Η ΕΛ.ΑΣ. τον αναζητεί από τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ αξιωματικοί εκτιμούν ότι ο βίαιος χαρακτήρας του διαμορφώθηκε ουσιαστικά μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Η αναζήτηση άρχισε να γίνεται πιο έντονη όταν οι αξιωματικοί εξακρίβωσαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος ευθύνεται για τις δύο επιθέσεις με πυροβολισμούς, στις 6 Οκτωβρίου έξω από καφενείο επί της οδού Αριστοτέλους 106 στον Άγιο Παντελεήμονα και στις 31 Οκτωβρίου σε καφέ μπαρ στο Μεταξουργείο, όπου είχε γαζώσει και τότε το μαγαζί κι είχε σκοτώσει έναν 44χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομά του μπορεί να εμπλέκεται και σε περιστατικό πυροβολισμών στην οδό Μιχαλακοπούλου, αλλά και στην επίθεση με όπλο (με σκοπό τη ληστεία) εναντίον ενός Αιγύπτιου, στο κέντρο της Αθήνας (Ομόνοια).

Με βάση τη βαλλιστική έκθεση της επίθεσης, το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησε ο δράστης στο Μικρολίμανο είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα χτυπήματα στα οποία εμπλέκεται το όνομά του. Αυτό συνεπάγεται ότι, εφόσον όντως πρόκειται για τον ίδιο δράστη, αυτός έχει τουλάχιστον δύο όπλα στην κατοχή του.

Εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες σε Αττική και νησιά

Η έρευνα για τον εντοπισμό του συνεχίζεται στην Αθήνα, όπου βρέθηκε κατάλυμά του, σε περιοχές της Αττικής, σε νησιά του βορείου Αιγαίου -όπου φέρεται να είχε πρόσφατες επαφές-, αλλά και στην Κρήτη. Ήδη, ωστόσο, έχει εντοπιστεί το Ford Maverick το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις τρεις επιθέσεις που προηγήθηκαν σε Μεταξουργείο, Άγιο Παντελεήμονα και Μιχαλακοπούλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης