Ευνοείται η πρόκληση και η εξάπλωση πυρκαγιών ανά την επικράτεια, κατά τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς και την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, από το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουλίου και καθώς θα αρχίσει να υποχωρεί το θερμό κύμα που επηρέασε τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες, αναμένεται να επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον τόσο για την εκδήλωση, όσο και για τη γρήγορη και απότομη επέκταση μιας πυρκαγιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δασοπυροσβεστικός μηχανισμός και το σύνολο των δυνάμεων πολιτικής προστασίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ύπαιθρο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ζητήσει από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, αλλά και από όλες τις εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα και γενικότερα την παρουσία τους εντός των δασικών μας οικοσυστημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης