Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών η υπόθεση αρπαγής ενός άνδρα από το Σουδάν, 41 ετών, η οποία έγινε το βράδυ του Σαββάτου.

Συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) ένας 30χρονος υπήκοος Συρίας, ενώ αναζητούνται ακόμα τρεις αλλοδαποί συνεργοί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και έπειτα από σχετική καταγγελία, τις βραδινές ώρες της 16-8-2014, ο συλληφθείς μαζί με τον 28χρονο αδελφό του και δύο ακόμα άτομα οδήγησαν τον 41χρονο με τη χρήση σωματικής βίας και καλύπτοντας το κεφάλι του με κουκούλα σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο ενοικίαζε ο 30χρονος υπήκοος Συρίας.

Εκεί τον ακινητοποίησαν, με τη χρήση σωματικής βίας τον δέσμευσαν και στη συνέχεια τον εξανάγκασαν να επικοινωνήσει με ομοεθνή του, απαιτώντας εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ στο διαμέρισμα βρισκόταν μόνο ο 30χρονος, το θύμα κατάφερε να απελευθερωθεί και να καλέσει σε βοήθεια. Ο συλληφθείς επιχείρησε να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά έγγραφα που χρησιμοποιούσε ο 30χρονος για την παραμονή του στη χώρα, καθώς και απαγορευμένες διεγερτικές ουσίες που χρησιμοποιούν αθλητές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης