Γιατρός Νοσοκομείου Αγρινίου: «Όλοι γνώριζαν, δεν θα γίνουμε εμείς τα εξιλαστήρια θύματα»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, 12:55
Γιατρός Νοσοκομείου Αγρινίου: «Όλοι γνώριζαν, δεν θα γίνουμε εμείς τα εξιλαστήρια θύματα»

Σε δήλωση προέβη ο γιατρός και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ Μάκης Αραβανής, με αφορμή τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο  Αγρινίου.

«Κυβέρνηση, Υπουργείο, 6η ΥΠΕ, Διοίκηση ΓΝ Αγρινίου γνώριζαν καθημερινά για την πληρότητα της κλινικής, τη θνησιμότητα, την υποστελέχωση και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει το υγειονομικό προσωπικό και αγνοούσαν τα αιτήματά μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο παθολόγος του Νοσοκομείου Αγρινίου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας, Μάκης Αραβανής.

Υποστηρίζει πως η Κυβέρνηση, το Υπουργείο, η 6η ΥΠΕ και η Διοίκηση έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολούθησαν υπογραμμίζοντας πως οι υγειονομικοί δεν θα γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα.

Η δήλωση του αυτούσια:

Την Παρασκευή 4/6/2021 επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου ο βουλευτής της ΝΔ κ Σαλμάς. Μετά τη συνάντηση με τον Διοικητή προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση του νοσοκομείου, τα ποσοστά θνητότητας της ΜΕΘ COVID αλλά και της κλινικής COVID. Μεταξύ άλλων, αφού δήλωσε υποκριτικά ότι «σέβομαι και εκτιμώ την προσπάθεια του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού», κατέληξε ότι «τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά, δεν ήταν υπέρ του κόσμου αλλά εναντίον του κόσμου»!!!

Δηλαδή ο κ. Σαλμάς 14 μήνες μετά από την έναρξη της πανδημίας επισκέφθηκε το νοσοκομείο και επιχείρησε να στοχοποιήσει για τη θνησιμότητα τους γιατρούς και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό. Αυτούς που από την πρώτη στιγμή ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή, δίνοντας καθημερινά και νυχθημερόν τη μάχη δίπλα στους ασθενείς, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Να του θυμίσουμε ότι ήταν δεκάδες οι νοσηλευτές που νόσησαν όπως επίσης και σχεδόν οι μισοί γιατροί της κλινικής COVID, ένας εκ των οποίων νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ για πάνω από έναν μήνα, ευτυχώς με αίσιο τέλος και έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Επιχείρησε έτσι να  συγκαλύψει τις δικές τους εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και τα μέτρα ενίσχυσης που ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ για το ΓΝ Αγρινίου, δηλώνοντας ουσιαστικά άγνοια και έκπληξη!!

Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να μετακυλήσουν τις δικές τους ευθύνες στους υγειονομικούς τη στιγμή που:

Για πάνω από ένα χρόνο σε όλους τους τόνους, σε όλες τις κατευθύνσεις και σε όλους τους αρμόδιους αναδείξαμε τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ότι πρέπει να εξασφαλιστεί όλο το αναγκαίο προσωπικό και να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός του προσωπικού που θα απασχολείται στην κλινική COVID από τα άλλα τμήματα.(Παθολογική, ΤΕΠ).

Όταν σε μια νύχτα ορίστηκε το ΓΝ Αγρινίου σε νοσοκομείο αναφοράς COVID χωρίς να πληροί τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις στελέχωσης, χωρίς να διαθέτει καν το ίδιο μοριακό αναλυτή για τουλάχιστον 10 μήνες με ότι συνέπειες είχε αυτό στην καθυστέρηση των αποτελεσμάτων, στη διασπορά στην παθολογική κλινική πέρυσι κ.λπ.

Όταν είχε ζητηθεί ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας να προκηρυχθούν και να προσληφθούν άμεσα 4 παθολόγοι και 2 πνευμονολόγοι για την κλινική COVID για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ.

Όταν μέσα από συνεχείς αναφορές των ιατρών, παρεμβάσεις, ενημερώσεις, ανακοινώσεις προς όλους τους αρμόδιους τονίζαμε και επισημαίναμε ότι δε μπορεί ένας εφημερεύων ειδικευμένος παθολόγος να καλύψει ταυτόχρονα τις ανάγκες της κλινικής COVID, της Παθολογικής κλινικής, του ΤΕΠ COVID και του Παθολογικού ΤΕΠ και μας αγνοούσαν επιδεικτικά…… και ο κατάλογος των αιτημάτων είναι μακρύς!!

Κυβέρνηση, Υπουργείο, 6η ΥΠΕ, Διοίκηση ΓΝ Αγρινίου γνώριζαν καθημερινά για την πληρότητα της κλινικής, τη θνησιμότητα, την υποστελέχωση και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει το υγειονομικό προσωπικό και αγνοούσαν τα αιτήματά μας, τις επισημάνσεις μας!!

Όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα τα θέσαμε εκ νέου στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στις 9 Μάη στο νοσοκομείο με την παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και του Διοικητή του Νοσοκομείου, τονίζοντας άμεσα ότι πρέπει να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις πλήρους στελέχωσης της κλινικής COVID, με πλήρη διαχωρισμό από τα άλλα τμήματα, προτείναμε συγκεκριμένα να προκηρύξουν  με κατεπείγουσες διαδικασίες τις 2 μόνιμες θέσεις επιμελητων β παθολόγων (1 στο ΤΕΠ, 1 στην κλινική), δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ!

ΩΣ ΕΔΩ!!! ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, 6Η ΥΠΕ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ!!ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ. ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ

Οι ιατροί, οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό θα συνεχίσουμε στην πρώτη γραμμή, με αυταπάρνηση να δίνουμε τη μάχη στο πλάι των ασθενών μας όπως το κάναμε 14 μήνες τώρα, αλλά και πριν την πανδημία. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις. Πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή η οποία πρέπει να ακουστεί και θα ακουστεί.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, 13:07