Για βίαιες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια των χθεσινών συμπλοκών για την κατασκευή κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών καταγγέλλουν τους άνδρες των ΜΑΤ οι κάτοικοι των νησιών Λέσβου και Χίου.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Νέων Κυδωνιών Λέσβου, Αντώνης Κόμπλος, κατήγγειλε μιλώντας στο FOCUS FM 103,6 ότι έγινε αυτήκοος μάρτυρας χυδαίων εκφράσεων ανδρών των ΜΑΤ ακόμα και προς ιερωμένους, αφού, όπως είπε, «έλεγαν ακόμη και σε παπάδες άντε ρε μα@@κα!». Πρόσθεσε πως καταγράφηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα κατοίκων, ενώ για τη χρήση όπλων ο κ.Κόμπλος είπε πως δεν είδε κάτι τέτοιο. «Ήρθαν με εντολή να μας διαλύσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο εικονολήπτης Νίκος Κομνηνός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Ούτε Τούρκος σε Έλληνα δεν θα έκανε αυτά».

 

Στη Χίο, εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τις συμπλοκές δείχνουν πολίτες τραυματισμένους και σπασμένα αυτοκίνητα. Οι κάτοικοι της Χίου που έζησαν από κοντά τα αιματηρά γεγονότα καταγγέλλουν πως άνδρες των ΜΑΤ τους απειλούσαν λέγοντας πως «αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε, στο νησί τώρα είμαστε εμείς εδώ και θα κάνουμε κομάντο. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, είναι κτήνη. Μας χτύπησαν και μας κράτησαν στο κρατητήριο από το μεσημέρι έως το βράδυ».
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας άλλος κάτοικος κατήγγειλε ότι δυνάμεις των ΜΑΤ σταματούσαν διερχόμενα αυτοκίνητα στο Αίπος χτυπώντας οδηγούς αυτοκινήτων και προκαλώντας ζημιές χωρίς την παραμικρή αφορμή.

 

 

 

 

Πηγή:politischios.gr, FOCUS FM

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης