Μια δυσοίωνη πρόβλεψη έρχεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Το ECDC υποστηρίζει ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος «δίδυμης» πανδημίας, γρίπης και Covid (twindemic). 

Από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου οι ιοί της γρίπης κυκλοφορούν στην Ευρώπη με ρυθμό υψηλότερο του αναμενόμενου, όπως αναφέρει το ECDC, προσθέτοντας ότι κατά τον μήνα αυτόν ο αριθμός των περιστατικών γρίπης στις ΜΕΘ ανά τη Γηραιά Ήπειρο αυξήθηκε με σταθερό ρυθμό και έφτασε στις 43 την τελευταία εβδομάδα του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός αυτός είναι πολύ κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα (τα εβδομαδιαία κρούσματα γρίπης σε ΜΕΘ είχαν ξεπεράσει για παράδειγμα τα 400 την ίδια περίοδο το 2018), αλλά είναι μεγάλη η αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όταν υπήρξε μόνον ένα περιστατικό γρίπης σε ΜΕΘ, τον Δεκέμβριο.

Η επανεμφάνιση του ιού ενδέχεται να είναι η αρχή μιας ασυνήθιστα μακράς περιόδου γρίπης, που θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι και το καλοκαίρι, δήλωσε στο Reuters ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας του ECDC για τη γρίπη, Pasi Penttinen.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης