Για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η 36χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας, τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε πριν από λίγο από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθετεί πλήρως την εισαγγελική πρόταση και παραπέμπει την 36χρονη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι για βαριά σκοπούμενη βλάβη, κρίνοντας πως από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως η κατηγορουμένη είχε σκοπό να σκοτώσει την άτυχη Ιωάννα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, αξιολογώντας τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας που έδειξαν ότι η ποσότητα και η πυκνότητα του καυστικού υγρού ήταν μεγάλη, είχε καταλήξει  στο συμπέρασμα ότι η 36χρονη είχε πρόθεση να σκοτώσει την 35χρονη. Ο εισαγγελικός λειτουργός δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της πως ήθελε να τραυματίσει το θύμα ρίχνοντας καυστικό υγρό. «Με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω, αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω. Απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη αυτή ενέργειά μου θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και έναν μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου» είχε πει απολογούμενη η 36χρονη, λίγες ημέρες πριν την πρόταση του εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο.

Τι ανέφερε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Σάκης Κεχαγιόγλου:

« Η παραπομπή της εντολέως μου στο ακροατήριο για να δικαστεί σύμφωνα με την αρχικώς ασκηθείσα δίωξη, υπήρξε απολύτως αναμενόμενη και προβλέψιμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι γνωστό στο νομικό κόσμο ότι τα βουλεύματα των δικαστικών συμβουλίων στη συντριπτική τους πλειοψηφία ακολουθούν, ως προς την ουσία των κατηγοριών, τις ποινικές διώξεις που ασκούν οι Εισαγγελείς.

Ο ακριβής νομικός χαρακτηρισμός της πράξεως της εντολέως μου – αν επρόκειτο δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας ή για βαρειά σωματική βλάβη – θα δοθεί, σε πρώτο βαθμό, στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο οποίο παραπέμπεται να δικαστεί.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης