Τον κίνδυνο για τη λειτουργία των σχολείων, αφού δεν έχει αποσταλεί ακόμη η δεύτερη δόση προς τους δήμους, ώστε να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδά τους, επισημαίνει το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών από τον οποίο ζητά να σταλούν τα σχετικά κονδύλια άμεσα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η περσινή σχετική απόφαση για τη δεύτερη δόση είχε σταλεί στις 19/4/2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά συνέπεια επιβάλλεται η άμεση εκταμίευση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα σχολεία θα πρέπει να καλύψουν μεγάλο μέρος των αναγκών τους με μια δόση, ενδεχόμενα μέχρι και τον Ιούνιο». Η ΔΟΕ τονίζει επίσης πως «πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η πρώτη δόση του 2012 είναι μειωμένη ως προς την αντίστοιχη του 2011 κατά 30%.

Με την ευκαιρία θα πρέπει να επισημανθεί στους δήμους να εφαρμόσουν την υπάρχουσα νομοθεσία που επιβάλλει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στις σχολικές μονάδες και την κατανομή των ποσών που αναλογούν σε κάθε σχολείο». Οι δάσκαλοι επισημαίνουν ιδιαίτερα πως «θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι με τη συνεχόμενη πολιτική των περικοπών των κοινωνικών δαπανών και ειδικότερα των δαπανών για την παιδεία που επιβάλλει η πολιτική των μνημονίων, του ΔΝΤ και της ΕΕ, τα σχολεία αδυνατούν να λειτουργήσουν καθώς οι καθημερινές σημαντικές ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν».

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης