Zougla Newsroom

Πλήρη εικόνα για την σκηνή της εκτέλεσης του 38χρονου Γιώργου Μήτσου έχουν τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Αν και την ημέρα της δολοφονίας οι κάμερες του πρατηρίου καυσίμων δεν λειτουργούσαν, οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν βίντεο από διπλανά καταστήματος και είδαν τις ριπές των δυο Καλάσνικωφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι δράστες σταμάτησαν το άσπρο φορτηγάκι μπροστά στις αντλίες του πρατηρίου, παριστάνοντας τους πελάτες. Το θύμα εκείνη την στιγμή έφτασε στην επιχείρηση του και κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Οι εκτελεστές περίμεναν να κλειδώσει το όχημα του ώστε να μην έχει την δυνατότητα να μπει μέσα και να προστατευθεί από τα αλεξίσφαιρα τζάμια. Οι κουκουλοφόροι άνοιξαν τις πίσω πόρτες και ξεκίνησαν να του ρίχνουν, ταυτόχρονα, και με τα δυο καλάσνικωφ.

Η σκηνή έχει διάρκεια λίγα δευτερόλεπτα ενώ στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν μέσω της λεωφόρου Μαραθώνος. Στη συνέχεια πυρπόλησαν το φορτηγάκι θέλοντας να καλύψουν τα ίχνη τους. Όπως διαπιστώθηκε το συγκεκριμένο όχημα είχε κλαπεί τον περασμένο Φεβρουάριο από την περιοχή του Μενιδίου και όλο αυτό το χρονικό διάστημα παρέμενε, πιθανότατα, κρυμμένο ώστε να χρησιμοποιηθεί την κατάλληλη στιγμή. «Το ίδιο συνέβη και με την μοτοσικλέτα στη δολοφονία Σκαφτούρου η οποία είχε κλαπεί πριν από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα» λέει αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας θεωρούν, βάσει της εμπειρίας παλιότερων χτυπημάτων, ότι υπήρχε και υποστηρικτική ομάδα έτοιμη να επέμβει στην περίπτωση που πήγαινε κάτι στραβά. «Στη δολοφονία Σκαφτούρου, όταν η μια από τις δυο μοτοσικλέτες ακινητοποιήθηκε, οι δράστες έπρεπε να αυτοσχεδιάσουν και αποπειράθηκαν να πάρουν το αγροτικό αυτοκίνητο. Όμως και εκεί υπήρξε απρόοπτο με αποτέλεσμα να διαφύγουν πεζοί» λέει αστυνομικός της Ασφάλειας. 

Η κηδεία του 38χρονου Γιώργου Μήτσου θα γίνει την Τετάρτη και στη συνέχεια οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών θα θελήσουν να πάρουν κατάθεση από τον πατέρα του θύματος. Τα όσα μέχρι τώρα φέρεται να έχει πει στα μέσα ενημέρωσης «κάνουν την κατάθεση του, ίσως την πιο ενδιαφέρουσα κατάθεση συγγενικών προσώπων που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους. Ενδεχομένως να ξέρει αρκετά πράγματα που θα βοηθήσουν στην έρευνα μας» λέει με νόημα αξιωματικός της Ασφάλειας.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης