Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Απρόσεκτοι ήταν δύο διαρρήκτες αυτοκινήτων οι οποίοι τα ξημερώματα της Τρίτης, 25 Ιουνίου, αποπειράθηκαν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο μάρκας Peugeot στο Νέο Φάληρο, καθώς δεν είχαν υπολογίσει το… άγρυπνο μάτι του γείτονα, το οποίο τους είχε «λοκάρει» και τους παρακολουθούσε καθ’ όλη τη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ήταν λίγο μετά τις 03.30 τα ξημερώματα, όταν κάτοικος της περιοχής παρατήρησε δύο άτομα να έχουν σταματήσει και να περιεργάζονται το γκρι Peugeot. Άμεσα ο άνδρας ειδοποίησε την αστυνομία και, έπειτα από λίγα λεπτά, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά έφθασαν στο σημείο.

Οι αστυνομικοί είδαν τους δύο δράστες και ακολούθησαν πεζή τον πρώτο καταφέρνοντας τελικά να τον ακινητοποιήσουν επί της οδού Κανελλοπούλου. Στην προσπάθειά τους μάλιστα να τον δεσμεύσουν, εκείνος αντιστάθηκε σθεναρά χτυπώντας τους με χέρια και πόδια, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποφύγει το… μοιραίο.

Ο δεύτερος δράστης κατάφερε να ξεφύγει και να κρυφτεί σε μία αυλή σπιτιού. Δεν έμεινε όμως για πολύ στο «λαγούμι» του, καθώς άνδρες έτερης ομάδας ΔΙΑΣ που έκαναν αναζητήσεις τον εντόπισαν και τον «ξετρύπωσαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι είναι από τη Γεωργία, βρέθηκαν: ένα πτυσσόμενο πριόνι 37 εκατοστών, ένας αφαλός κλειδαριάς με δύο κλειδιά, ένα εργαλείο-κλειδί, ένα εργαλείο «καρυδάκι», ένα κλειδί «πασπαρτού», ένα πλέγμα εύπλαστου σύρματος, ένα ζευγάρι γάντια, πέντε πορτοφόλια, ένα ρολόι χειρός, ένα ζευγάρι κιάλια, 23 δαχτυλίδια, οκτώ βραχιόλια, πέντε κολιέ λαιμού, τρία ζευγάρια σκουλαρίκια, τρία κλειδιά οικίας και ένας αθλητικός μπλε σάκος.

Να σημειωθεί ότι όσον αφορά στον πρώτο συλληφθέντα διαπιστώθηκε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για τέτοιου είδους αδικήματα, ενώ ήταν τρόφιμος και των φυλακών Τρικάλων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης