Την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης που ελήφθη τον περασμένο Ιούλιο για επιστράτευση των εργαζομένων στην ΔΕΗ και τις θυγατρικών της εταιρείες (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ) ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τρεις εργαζόμενοι υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατή ακόμη και σήμερα η συμμετοχή τους σε απεργία.

Η απόφαση της επιστράτευσης που φέρει την υπογραφή του Πρωθυπουργού και του υπουργού Περιβάλλοντος ισχύει μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα όπως επισημαίνεται στην προσφυγή τους να «παραβιάζεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υπογραμμίζουν «παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται πλέον η επείγουσα ανάγκη της επιστράτευσης αυτή συνεχίζεται έως τώρα με συνέπεια να ισοδυναμεί με την λήψη μόνιμου μέτρου και όχι με την λήψη εξαιρετικού μέτρου λόγω δήθεν κινδύνου για την δημόσια υγεία».

Είναι χαρακτηριστικό όπως λένε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατή από κανέναν εργαζόμενο στην ΔΕΗ να απεργήσει, αλλά ούτε να συμμετάσχει σε απεργία που προκηρύσσεται από υπερκείμενη τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, όπως είναι η ΓΣΣΕ.

Έτσι, ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες σε διεθνείς συμβάσεις οι σχετικές αποφάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης