Πέτρος Ζωγράφος: Γεννήτρια μετατρέπει τη δυναμική βαρυτική ενέργεια σε ηλεκτρική

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016, 22:48
Πέτρος Ζωγράφος: Γεννήτρια μετατρέπει τη δυναμική βαρυτική ενέργεια σε ηλεκτρική
Στην εκπομπή Κίτρινος Τύπος με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο (25/2/2015) ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος έκανε επίδειξη μιας ακόμη ευρεσιτεχνίας του. Πρόκειται για μια μηχανή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 120 WATT που αξιοποιεί τη δυναμική βαρυτική ενέργεια, μετατρέποντας τη σε κινητική και εν συνεχεία σε ηλεκτρική.

Η συσκευή αυτή δεν έχει ανάγκη την τροφοδοσία υγρών καυσίμων, νερού, θερμικής ή αιολικής ενέργειας, αφού εκμεταλλεύεται τις βαρυτικές δυνάμεις και με απλό και εύκολο τρόπο παράγει ηλεκτρισμό μέσω του οποίου μπορούμε να τροφοδοτήσουμε ταυτόχρονα ηλεκτρικούς λαμπτήρες φωτισμού, τηλεόραση, ραδιόφωνο και ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και να γίνει φόρτιση ηλεκτρικών συσσωρευτών (μπαταριών).
Η παρούσα συσκευή που παρουσίασε ο εφευρέτης θα δοθεί σε αρμόδιο οργανισμό, ώστε να διοχετευθεί στη συνέχεια σε χώρες (κυρίως της Αφρικής) που έχουν σοβαρό πρόβλημα ηλεκτροδότησης
Το βασικό σημείο αυτής της συσκευής είναι η σχέση μετάδοσης κίνησης των γραναζιών, αλλά το σημαντικότερο είναι η κατασκευή της γεννήτριας, η οποία έχει πολυφασικό τύλιγμα ώστε να μην απαιτείται μεγάλος αριθμός στροφών. Αποτελείται από έναν τροχό ποδηλάτου, από μία αλυσίδα μετάδοσης κίνησης κι από την ξύλινη κατασκευή. Για να διατηρεί σταθερή την τάση εξόδου της γεννήτριας, υπάρχει ηλεκτρονικό κύκλωμα σταθεροποίησης της τάσης, ώστε αυτή να είναι ιδανική στο να τροφοδοτεί διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.


Η παρούσα συσκευή που παρουσίασε ο εφευρέτης θα δοθεί σε αρμόδιο οργανισμό, ώστε να διοχετευθεί στη συνέχεια σε χώρες (κυρίως της Αφρικής) που έχουν σοβαρό πρόβλημα ηλεκτροδότησης ώστε να καλυφθούν με αυτόν τον τρόπο οι βασικές ανάγκες του πληθυσμού. Το πρωτότυπο σχέδιο θα παραχωρηθεί δωρεάν, ώστε να μπορούν οι ίδιες οι χώρες να κατασκευάσουν εύκολα και φθηνά παρόμοιες συσκευές.Δείτε την παρουσίαση της γεννήτριας:  


Τέλος, στην εκπομπή παρουσιάστηκε το επίσημο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, με την υπογραφή του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, της εφεύρεσης του Πέτρου Ζωγράφου που παράγει ρεύμα από νερό, προς απόρριψη των όποιων πρόσφατων αμφισβητήσεων... 

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ισχύει μέχρι το 2032...

Παρακολουθείστε ολόκληρη την εκπομπή Κίτρινος Τύπος της Πέμπτης, 25/2/2016
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016, 23:34