Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από γκαζάκια, εξερράγη σήμερα στις 08.05 στον διάδρομο 5ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Μιχαλακοπούλου 27 στα Ιλίσια. Στον εν λόγω όροφο στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργου Σούρλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη στιγμή της έκρηξης μία γυναίκα έβγαινε από το διαμέρισμά της, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Από τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο του γραφείου. Η πυρκαγιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.

Απειλές δέχτηκε ο Γ. Σούρλας

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ημέρα πριν δημοσιοποιήσει στοιχεία για υπόθεση εικονικών τιμολογίων, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στο γραφείο του και είχε εκστομίσει την απειλή: «Πείτε του να το κλείσει», εννοώντας το γραφείο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης:



«Δεν θα υποχωρήσω»

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον κ. Σούρλα, ο οποίος δήλωσε έμμεσα πως η εμπρηστική επίθεση σχετίζεται με το παρεμβατικό του έργο για φαινόμενα διαφθοράς και πως ενημερώθηκε για το συμβάν από τον συνεργάτη του πολιτικού του γραφείου.

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσω, με αίσθημα ευθύνης θα είμαι απέναντι σε αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα, απέναντι στα συμφέροντα» δήλωσε.

Διαβάστε επίσης: Γκαζάκια σε κτήριο του ΥΠΕΧΩΔΕ και στο ΙΟΒΕ, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013, 09:16

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη – Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης