Τη θλίψη του για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στο Μενίδι εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γ. Πατούλης. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να μην θρηνήσουμε άλλο θάνατο παιδιού.

Είναι ευθύνη της Κεντρικής Εξουσίας να αποκαταστήσει άμεσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών
Ο θάνατος ενός 11χρονου μαθητή στο προαύλιο του σχολείου του από αδέσποτη σφαίρα, μας συγκλονίζει όλους. Τέτοια περιστατικά αποτελούν σημάδι παρακμής για τη χώρα και την κοινωνία μας. Πρέπει όλοι μας και πρώτα από όλα η Κεντρική Εξουσία, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Η σύλληψη του δράστη πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, αλλά από μόνη της δεν επαρκεί. Πρέπει να θωρακίσουμε τι πόλεις μας ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά. Είναι ευθύνη της Πολιτείας να αποκαταστήσει άμεσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, όχι μόνον στο Μενίδι, αλλά στο σύνολο της Επικράτειας. Η επίδειξη μηδενικής ανοχής σε κάθε μορφή παραβατικότητας, είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η συνεργασία Κεντρικής Εξουσίας και Αυτοδιοίκησης. Με ουσιαστικές κινήσεις, όπως η εκχώρηση αρμοδιοτήτων και πόρων από τα πάνω προς τα κάτω, σε τομείς όπως η φύλαξη των σχολείων αλλά και η ενδυνάμωση της Δημοτικής Αστυνομίας».

Διαβάστε επίσης:  Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του άτυχου 11χρονου στο Μενίδι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης