Οι εξελίξεις στα θέματα που αφορούν στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό και την πρώτη προβλήτα του λιμανιού απασχόλησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ενημέρωσε το Σώμα για τα συγκεκριμένα ζητήματα, μετά τις επαφές που είχε με κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντας «καλά νέα» αυτά για το μετρό και «άσχημα νέα» αυτά για την πρώτη προβλήτα του λιμανιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για το μετρό υπάρχει απόλυτη αρμονία στην κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου και στη διάσωση των αρχαιοτήτων. Τελικά θα απομακρυνθεί μόνο ένα 10% των αρχαιοτήτων» είπε ο κ. Μπουτάρης, προσθέτοντας πως μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα δοθεί η τελική έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) για να «πέσει η πλάκα και να αποδοθεί η Εγνατία στην κυκλοφορία. Φεύγουν οι λαμαρίνες».

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, δικαιώνεται η θέση της δημοτικής αρχής, διότι «διασώζονται τα αρχαία σε εξαιρετικά καλό βαθμό και τόσο η αρχαιολογική υπηρεσία όσο και η πόλη είναι ευχαριστημένη».

Για την πρώτη προβλήτα του λιμανιού Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης είπε πως σε συνάντηση με συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκε πως τα «κομμάτια» που θα εξαιρεθούν από την παραχώρηση σε ιδιώτη θα αποδοθούν τελικά στον ΟΛΘ Α.Ε. και όχι στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Οι σύμβουλοι ΤΑΙΠΕΔ είναι ανώτεροι από τον Τσίπρα; Διότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως ότι περιέρχεται στον Δήμο Θεσσαλονίκης η πρώτη προβλήτα. Και είχαμε κάνει συμφωνίες ότι τα ακίνητα που αποφέρουν χρηματικά έσοδα στον ΟΛΘ να τα κρατήσουν» είπε ο δήμαρχος.

«Αυτό δεν είναι ψέμα, είναι κοροϊδιλίκι. Όλη η Θεσσαλονίκη το ίδιο με μένα κατάλαβε, όταν ο πρωθυπουργός είπε πως αποδίδεται στους κατοίκους της πόλης» υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης, προσθέτοντας πως «εδώ ανοίγουμε μια πληγή που δεν θα κλείσει εύκολα».

Μάλιστα, ζήτησε από τους βουλευτές της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης να πάρουν θέση στο ζήτημα. «Κοινός παρονομαστής όλων ότι παραμελείται η Θεσσαλονίκη. Πού είναι οι βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης; Το θέμα δεν αφορά μόνο τον δήμο. Πού είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας; Δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται; Είναι τελείως απαράδεκτη αυτή η συμπεριφορά» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης