Φόβοι των βιομηχάνων για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 18:46
Φόβοι των βιομηχάνων για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ
Τη θέση του ότι δεν πρέπει να δημιουργηθούν προσκόμματα στη διαδικασία πώλησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα λειτουργούσε ιδιαίτερα επιβαρυντικά, συνολικά στην οικονομία της Ελλάδας και όχι μόνο σε βάρος της ΟΛΘ ΑΕ και των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Β. Ελλάδας, διατύπωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδας, Κυριάκος Λουφάκης, προσθέτοντας:
«Την ίδια στιγμή δε, ωφελούνται οι ανταγωνιστές».

Κληθείς από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), στο περιθώριο σημερινής συνέντευξης Τύπου, να σχολιάσει τις πρόσφατες, δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος φαίνεται να αμφισβητεί την ταυτότητα των μελών της Κοινοπραξίας και να αφήνει αιχμές για το ποιοι βρίσκονται πίσω από την Κοινοπραξία των ιδιωτών-επενδυτών, είπε:

«Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να δημιουργούνται εντυπώσεις για την διαδικασία πώλησης της ΟΛΘ AE. Εάν κάποιος ήθελε να αγοράσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ας κατέθετε την προσφορά του, εκδηλώνοντας έτσι το ενδιαφέρον του, όταν η σχετική διαδικασία έτρεχε».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λουφάκης τόνισε, ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο και πιο βασικό εξαγωγικό λιμάνι της χώρας και αρνητικές εξελίξεις στη διαδικασία πώλησής του, θα κατάφερναν μεγάλο πλήγμα στη βορειοελλαδική οικονομία.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 18:52