Δύο παιδιά 17 και 15 ετών, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την Πολιτική Προστασία, ανασύρθηκαν νεκρά το απόγευμα της Παρασκευής, από ερείπια στο Βαθύ της Σάμου.   

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, τα παιδιά περνούσαν από στενό δρόμο και καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε. Είχαν μόλις τελειώσει από το σχολείο τους την ώρα που ο εγκέλαδος χτύπησε το νησί.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος, έβγαλε τα σώματα των παιδιών για να τα παραλάβει το ΕΚΑΒ. Το ένα παιδί ανασύρθηκε νεκρό ενώ όσον αφορά στο άλλο, αρχικά υπήρχαν πληροφορίες  πως είχε τις αισθήσεις του και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Τελικά κατέληξε. Πρόκειται για ένα αγόρι και ένα κορίτσι, μαθητές Λυκείου.

Τοπικές Αρχές ανέφεραν ότι το γεγονός συνέβη αμέσως μετά τον σεισμό τον 6,7 Ρίχτερ. Τα παιδιά κατευθύνονταν συγκεκριμένα προς την παραλία και πέρασαν από ένα στενό δρομάκι στην περιοχή Γεφυράκι, στην οδό Κανάρη, όταν έπεσε ο τοίχος κτηρίου. «Το σημείο ήταν τόσο στενό και πιθανότατα δεν μπόρεσαν να προφυλαχθούν», ανέφερε άτομο που συμμετείχε στις προσπάθειες απεγκλωβισμού. 

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει μηνύματα μέσω του 112 προειδοποιώντας τους πολίτες να μην πλησιάζουν παλιά κτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παρακάτω βίντεο καταγράφονται οι προσπάθειες των διασωστών και των πυροσβεστών να απεγκλωβίσουν τα δύο παιδιά. Το βιντεοληπτικό υλικό ανήρτησε στο facebook κάτοικος της περιοχής.

Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 6,7 ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης