Φωτογραφίες που δείχνουν την απόλυτη παρακμή στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018, 17:06
Φωτογραφίες που δείχνουν την απόλυτη παρακμή στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου
Σκασμένα ντουβάρια και οροφές, σκουριασμένα σίδερα και απαρχαιωμένες πόρτες και παράθυρα συνθέτουν το σκηνικό της παρακμής που επικρατεί εδώ και χρόνια στο ιστορικό κτήριο της λεωφόρου Δικαιοσύνης, όπου στεγάζονται τα Δικαστήρια Ηρακλείου.

Το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ένα από τα πρωτοδικεία της ελληνικής επικράτειας με τις περισσότερες δικαστικές υποθέσεις, παραμένει μέχρι σήμερα σε άθλια κατάσταση. Και αν οι ντόπιοι έχουν συνηθίσει στο χάλι του Δικαστικού Μεγάρου, δε συμβαίνει το ίδιο και με τους ξένους επισκέπτες, που, αντικρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί μέσα κι έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου, σχηματίζουν μια άκρως αρνητική εντύπωση.

Κάτι τέτοιο συνέβη πρόσφατα με την έναρξη της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου δικηγόροι, δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία που συνέρρευσαν πριν λίγες ημέρες από άλλες περιοχές της Κρήτης, αλλά και την Αθήνα, έμειναν άναυδοι από τα χάλια του κτηρίου, όπου - μεταξύ άλλων - εκδικάζονται οι περισσότερες υποθέσεις του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.Ο φωτογραφικός φακός της εφημερίδας «Νέας Κρήτης» βρέθηκε πριν από λίγα 24ωρα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και απαθανάτισε ένα μικρό μόνο μέρος των απαράδεκτων εικόνων που αντικρίζουν εκατοντάδες άτομα που περνούν κάθε μέρα από τα Δικαστήρια.

Παρατημένο στο μαύρο του το χάλι

Σκασμένα ντουβάρια και οροφές, σκουριασμένα σίδερα και απαρχαιωμένες πόρτες και παράθυρα συνθέτουν το σκηνικό παρακμής που επικρατεί εδώ και χρόνια στο ιστορικό κτήριο της λεωφόρου Δικαιοσύνης, όπου στεγάζονται τα Δικαστήρια Ηρακλείου.

Το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ένα από τα πρωτοδικεία της ελληνικής επικράτειας με τις περισσότερες δικαστικές υποθέσεις, παραμένει μέχρι σήμερα σε άθλια κατάσταση. Και αν οι ντόπιοι έχουν συνηθίσει στο χάλι του Δικαστικού Μεγάρου, δε συμβαίνει το ίδιο με τους ξένους επισκέπτες, που, αντικρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί μέσα κι έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου, σχηματίζουν μια άκρως αρνητική εντύπωση.Κάτι τέτοιο συνέβη πρόσφατα με την έναρξη της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου δικηγόροι, δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία που συνέρρευσαν πριν λίγες ημέρες από άλλες περιοχές της Κρήτης, αλλά και την Αθήνα, έμειναν άναυδοι από τα χάλια του κτηρίου, όπου - μεταξύ άλλων - εκδικάζονται οι περισσότερες υποθέσεις του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Ο φωτογραφικός φακός της εφημερίδας «Νέας Κρήτης» βρέθηκε απαθανάτισε ένα μικρό μόνο μέρος των απαράδεκτων εικόνων που αντικρίζουν εκατοντάδες άτομα που περνούν κάθε μέρα από τα Δικαστήρια.

Οι τοίχοι έχουν ρημάξει και στους δύο ορόφους του Δικαστικού Μεγάρου

Οι τοίχοι έχουν  ρημάξει και στους δύο ορόφους του Δικαστικού Μεγάρου. Απαράδεκτο είναι το θέαμα που αντικρίζει κανείς βλέποντας και την πόρτα της εισόδου που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του κτηρίου (από την πλευρά της οδού Χατζημιχάλη Γιάνναρη).Το σκηνικό της απόλυτης ασχήμιας συμπληρώνει η εικόνα που αντικρίζει κάποιος βλέποντας, απ’ έξω από το κτήριο, τον χώρο όπου βρίσκονται οι τουαλέτες των Δικαστηρίων.Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι, τα κάγκελα που βρίσκονται στα παράθυρα είναι «φαγωμένα» από τη σκουριά. Στο ίδιο σημείο - μια ανάσα δηλαδή από τις τουαλέτες όπου εξυπηρετείται πλήθος πολιτών σε καθημερινή βάση - βλέπουμε περιττώματα πτηνών, ένα ξεχαρβαλωμένο τζάμι, αλλά και κάθε λογής σκουπίδια.

Πηγή: neakriti.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018, 17:06