Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 14:00 στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Με ανέμους που φτάνουν τα πέντε μποφόρ και τις ριπές μέχρι 7 μποφόρ, η Πυροσβεστική έχει κάνει μεγάλη κινητοποίηση, την ώρα που η πυρκαγιά λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται συνεχώς.

Την ίδια ώρα, μάχη σε πολλά μέτωπα δίνουν πλέον οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια καθώς, μετά την πυρκαγιά στα Νέα Στύρα, ξέσπασε και νέα φωτιά στο Βασιλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καρύστου, κ. Λευτέρης Ραβιόλος, η πυρκαγιά συνεχίζει σε πλήρη εξέλιξη, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος από τα Στύρα για τα Νέα Στύρα και η κυκλοφορία διεξάγεται από το Ρεούζι. 

Αυτήν την ώρα, επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 23 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πέντε ελικόπτερα, πέντε αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και ο ρωσικός «γίγαντας», ενώ αναμένεται να κάνουν ρίψεις νερού και δύο ελικόπτερα Σινούκ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκκενώθηκε το χωριό Νημποριό μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας για λόγους ασφαλείας, ενώ εστάλη και ειδοποίηση από το 112 στα κινητά όσων βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε δασική έκταση κοντά στον συγκεκριμένο οικισμό, λόγω των ισχυρών ανέμων. 

Δήμαρχος Καρύστου: «Η κατάσταση παραμένει εφιαλτική»

«Η κατάσταση παραμένει εφιαλτική παρά τη μάχη που δίνουμε από τον αέρα και το έδαφος, το μέτωπο είναι μεγάλο. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 και 7 μποφόρ και βεβαίως στις ψηλότερες περιοχές μπορεί και 10 μποφόρ», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος.

«Το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο από τα χίλια μέτρα από το χωριό Νημποριό που έχει εκκενωθεί προληπτικά, ενώ προηγουμένως εκκενώθηκε ο οικισμός Καγκαδαίοι καθώς η φωτιά πέρασε κοντά στον οικισμό», πρόσθεσε.

Μήνυμα από το 112

Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης και το μήνυμα «112» από την Πολιτική Προστασία έλαβαν νωρίτερα όσοι βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Καρύστου, μετά τον συναγερμό που ξέσπασε λόγω του πύρινου μετώπου στα Νέα Στύρα. 

Το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, καλούσε τους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή του Νημποριού και να κατευθυνθούν προς Μαρμάρι.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Νημποριού Εύβοιας απομακρυνθείτε τώρα προς Μαρμάρι – Κάρυστο για προληπτικούς λόγους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή», έλεγε το μήνυμα.

Δείτε βίντεο που έστειλε αναγνώστης του zougla.gr:

 

Πυροσβεστικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν όχι μόνο από την Εύβοια αλλά και ευρύτερα από τη Στερεά Ελλάδα, τη Λιβαδειά, τη Θήβα και τη Λαμία, καθώς οι άνεμοι δεν επέτρεψαν στα αεροσκάφη που έφτασαν στην περιοχή να κάνουν βολές.

«Εργαζόμαστε για να αποτρέψουμε την επέκταση της φωτιάς προς τον οικισμό Νημποριό που έχει εκκενωθεί προληπτικά», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης.

«Στην αρχή η φωτιά κινήθηκε επικίνδυνα και προς τα Νέα Στύρα. Φοβηθήκαμε αλλά πολύ γρήγορα έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες απομάκρυναν κάθε κίνδυνο. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει μέτωπο προς τα Νέα Στύρα και επικεντρώνονται όλες οι προσπάθειες προς το Νημποριό όπου έχει εκκενωθεί προληπτικά το χωριό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Παπανικολάου ξενοδόχος από την περιοχή.

«Ήρθαν τρία αεροπλάνα αλλά δεν μπορούν λόγω αέρα να κάνουν ρίψεις. Πρέπει να έρθουν ελικόπτερα» ανέφερε στο evima.gr, o πρόεδρος της Κοινότητας Νέων Στύρων, Δημήτρης Τσούλης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εν λόγω ιστοσελίδας έχουν αποκλειστεί και δρόμοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης