Την άμεση αποχώρηση της αστυνομίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ζητούν φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι.

Σε συνέντευξη τύπου ζήτησαν εξηγήσεις για την παραμονή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο παρά τη λήξη της κατάληψης και αποδοκίμασαν τη χθεσινή επιχείρηση «που έλαβε χώρα ενώ η κατάληψη είχε αποφασιστεί από τους φοιτητές να λήξει την ίδια ημέρα ειρηνικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιοι τόνισαν ότι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και η υπόλοιπη πανεπιστημιακή κοινότητα καταγγέλλουν και στέκονται απέναντι στις Πρυτανικές Αρχές, που έχουν κάνει, όπως ανέφεραν, την αστυνομοκρατία στις σχολές κανονικότητα, σε πλήρη σύμπνοια με τον νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο φέρνει σειρά αλλαγών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Παράλληλα ζητούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια, ενώ ξεκαθάρισαν ότι οι κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν μέχρι να παρθεί πίσω το νέο νομοσχέδιο και να μην εφαρμοστεί.

Ζήτησαν, επίσης, την ανάκληση των κατηγοριών που βαραίνουν τους φοιτητές που συνελήφθησαν χθες αλλά και στην προηγούμενη επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. εντός του πανεπιστημίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

 

 

 

 

Πηγή: grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης