Πρόστιμα ύψους 60.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ένας 85χρονος από το χωριό Άνυδρο της Ανατολικής Φθιώτιδας ο οποίος στις 25 Ιανουαρίου, ανήμερα των εκλογών, πυροβόλησε και σκότωσε δυο σκυλιά ιδιοκτησίας του γείτονά του.

Η ενέργεια του 85χρονου είχε γίνει αντιληπτή από κατοίκους του χωριού που ανέφεραν το περιστατικό με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του από το Α.Τ. Στυλίδας. Μάλιστα εκτός από το ποινικό μέρος της υπόθεσης, καθώς ο 85χρονος θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, το Α.Τ. Στυλίδας βεβαίωσε σε βάρος του και διοικητικό πρόστιμο 60.000 ευρώ που προβλέπει η νομοθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόστιμο των 30.000 ευρώ για το καθένα από τα δυο σκυλιά που επέβαλε στον 85χρονο το Α.Τ. Στυλίδας επικύρωσε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία το πρόστιμο το βεβαιώνουν οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές για θανάτωση ή κακοποίηση ζώων κοινοποιούνται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής η οποία καλεί το δράστη για εξηγήσεις.

Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Σέντρα», στη συγκεκριμένη περίπτωση η παρουσία μαρτύρων δεν άφηνε κανένα περιθώριο για ανάκληση του προστίμου με τον 85χρονο να καλείται να πληρώσει το «τσουχτερό» πρόστιμο των 60.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόστιμο μάλιστα θα κοινοποιηθεί στη ΔΟΥ Λαμίας και θα καταβληθεί στον δικαιούχο ΟΤΑ ενώ στην περίπτωση που δεν θα πληρωθεί από τον παραβάτη εντός 2 μηνών, βεβαιώνεται υποχρεωτικά εντός 3μήνου από τον οικείο ΟΤΑ στην αρμόδια ΔΟΥ.

Επίσης το τελευταίο διάστημα από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές της Φθιώτιδας και στο πλαίσιο του νόμου που ψηφίστηκε το 2014, έχουν βεβαιωθεί και αρκετά πρόστιμα σε ιδιοκτήτες σκύλων που δεν διαθέτουν «τσιπάκι». Το ύψος του συγκεκριμένου προστίμου ανέρχεται σε 300 ευρώ και ήδη η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής έχει επικυρώσει αρκετά από αυτά.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι τα περιστατικά κακοποίησης, θανάτωσης αλλά και εγκατάλειψης ζώων που βλέπουν πλέον το φως της δημοσιότητας είναι αρκετά, ενώ παράλληλα αυξάνονται και οι πολίτες που καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά.

Ωστόσο αρκετοί είναι οι πολίτες που προχωρούν στην κακοποίηση ζώων και έρχονται αντιμέτωποι όχι μόνο με την ισχυρή νομοθεσία αλλά και την πρόθεση των αρμόδιων αρχών να προχωρήσουν στην εφαρμογή τους.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης