Τέλος καλό όλα καλά, για τον 87χρονο και τον 23χρονο εγγονό του που χάθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (22/10) στον ορεινό όγκο πάνω από το Αυλάκι Στυλίδας, όπου είχαν πάει για περπάτημα.

Χάρη στο στίγμα που έδωσε από το τηλέφωνό του ο 23χρονος, πριν κλείσει από μπαταρία, οι αγνοούμενοι, που είναι κάτοικοι Αυλακίου, εντοπίστηκαν γύρω στις 23:15’ το βράδυ, πολύ μακριά όμως από το σημείο από όπου ξεκίνησαν και σε δύσβατο μονοπάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον εντοπισμό τους κινητοποιήθηκαν πυροσβέστες από την 7η ΕΜΑΚ και το Κλιμάκιο Στυλίδας, καθώς και η Αστυνομία και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Στυλίδας Δημήτρης Ψάρρης που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή.

Από μακριά οι δύο αγνοούμενοι είδαν τα φώτα των ανθρώπων που τους έψαχναν και με τις φωνές τους, τούς καθοδήγησαν στο σωστό μονοπάτι.

Συγχωριανός τους πυροσβέστης, ανέλαβε στη συνέχεια το δύσκολο ρόλο να τους οδηγήσει μέσα στη νύχτα από το σημείο που χάθηκαν σε ασφαλές μέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο κι αν το συγκεκριμένο βουνό έχει χαμηλή βλάστηση, έχει πολλά δύσβατα μονοπάτια, ενώ τη νύχτα εξαιτίας της γεωγραφίας του χωρίς τις μεγάλες κορυφές που να ξεχωρίζουν για προσανατολισμό, είναι εύκολο να μπερδευτείς.

Γεγονός είναι ότι παππούς και εγγονός θα θυμούνται για πολύ καιρό την περιπέτεια που περάσαν λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους…

Πηγή: lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης