Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Βαριές ευθύνες στους ιατρούς των νοσοκομείων Λαμίας και Λάρισας καταλογίζει ο πατέρας του κοριτσιού που κατέληξε από σηψαιμικό σοκ λόγω οξείας περιτονίτιδας στο νοσοκομείο Λάρισας.

Όπως αναφέρει ο πατέρας του κοριτσιού μιλώντας στο zougla.gr, όλα ξεκίνησαν τα χαράματα της περασμένης Παρασκευής, όταν το 13χρονο κορίτσι παραπονέθηκε πως είχε έντονους πόνους στην κοιλιά κι οι γονείς του αποφάσισαν να το μεταφέρουν αμέσως στο νοσοκομείο Λαμίας. Παρά τα συμπτώματα, τα οποία ήταν ευκρινή, μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας μέρας οι ιατροί, σύμφωνα με τον πατέρα της μαθήτριας, δεν έκαναν ούτε καν ακτινογραφία προκειμένου να διαπιστώσουν τι έχει. Αντίθετα, όπως υποστηρίζει, το μόνο που έκαναν ήταν να λαμβάνουν από την 13χρονη συνεχώς αίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έκαναν στο παιδί εισαγωγή στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Λαμίας, παρόλο που τους είπα ότι το παιδί χρειάζεται χειρουργό. Τελικά, αποφάσισαν στις 02.00 περίπου να του κάνουν υπερηχογράφημα και ακτινογραφία. Επιτέλους, κάλεσαν χειρουργό και μόλις είδε το παιδί, είπε να φύγει και να πάει στη Λάρισα. Το παιδί μεταφέρθηκε στη Λάρισα στις 06.00 και στις 07.00 έκανε εγχείρηση. Οι ιατροί μάς είπαν ότι όλα πήγαν καλά, ωστόσο αργότερα το παιδί πέθανε. Μας είπαν ότι είχε περιτονίτιδα. Αν είχαν κάνει μία ακτινογραφία, όλα θα ήταν διαφορετικά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακούστε τις δηλώσεις του πατέρα στο zougla.gr

Όλα αυτά συνέβησαν εν έτει 2019, ενώ θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εξαρχής. Μιλάμε για δύο νοσοκομεία, σε δύο πρωτεύουσες νομών, τα οποία κατά τεκμήριο διαθέτουν τουλάχιστον τη δυνατότητα να προβαίνουν σε ασφαλείς επεμβάσεις για την αφαίρεση σκωληκοειδούς αποφύσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι γονείς έχουν ήδη καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία της Λάρισας, σε βάρος γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, αλλά και σε βάρος των γιατρών του νοσοκομείου της Λαμίας, όπου -όπως υποστηρίζουν- χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του παιδιού τους.

Νίκος Διαλυνάς: Κάτι δεν πάει καλά στο νοσοκομείο Λαμίας 

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας Νίκο Διαλυνά, ο οποίος μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ανέφερε πως η 13χρονη έφυγε από τη ζωή άδικα, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως υπογράμμισε, παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και τον Ιούλιο του 2017, με τραγικό πρωταγωνιστή τότε έναν 9χρονο.

«Το άσχημο είναι ότι εισήχθη σε νοσοκομειακό ίδρυμα κι όχι σε κάποιο αγροτικό ιατρείο απομακρυσμένου νησιού. Όπως δείχνουν τα φαινόμενα και όπως μεταφέρθηκαν από τους ιατρούς κυρίως της Λαμίας, έπασχε από περιτονίτιδα. Εισήχθη με φοβερούς πόνους στην κοιλιά τα χαράματα της Παρασκευής και μέχρι το μεσημέρι που είχε εισαχθεί στην παιδιατρική κλινική Λαμίας δεν είχε γίνει τίποτα ουσιαστικό.

»Κατά τις μεσημεριανές ώρες εκλήθησαν χειρουργοί, οι οποίοι, μόλις εξέτασαν το παιδί, διαπίστωσαν ότι είναι κρίσιμη η κατάστασή του και συνέστησαν να το μεταφέρουν στο ”Αγλαΐα Κυριακού”. Οι ιατροί της Λαμίας είπαν να μην το στείλουν στο ”Αγλαΐα” αλλά Λάρισα. Το απόγευμα έφθασε στη Λάρισα, χειρουργήθηκε, διαπιστώθηκε περιτονίτιδα και αφαιρείται η σκωληκοειδής απόφυση. Η δικαιολογία των ιατρών της Λαρίσης είναι ότι υπήρχε μία φλεγμονή στη σκωληκοειδή απόφυση και ότι η κοιλιά ήταν σε άσχημη κατάσταση» τόνισε.

«Κατατέθηκε χθες μήνυση στο Α.Τ. Λάρισας κατά των υπευθύνων ιατρών Λαρίσης και Λαμίας, ενώ ορίστηκαν και τεχνικοί σύμβουλοι. Εδώ να σημειωθεί πως τον Ιούλιο του 2017 μεταφέρθηκε στο ”Αγλαΐα Κυριακού” ο εννέα ετών Κατσαούνος Δημήτριος. Και αυτό το παιδί είχε οξεία περιτονίτιδα. Είχε νοσηλευθεί και αυτός στην παιδιατρική κλινική Λαμίας. Μεταφέρθηκε μισοπεθαμένος και απεβίωσε. Κάτι δεν πάει καλά στο νοσοκομείο Λαμίας και ειδικότερα στην παιδιατρική κλινική» κατέληξε ο κ. Διαλυνάς.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Διαλυνά στο zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης