Περαιτέρω στήριξη στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στους προσφυγικούς καταυλισμούς δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς η Πολωνία προσφέρει υλικό, μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ε.Ε.

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς ανέφερε: «Χθες, η Πολωνία προσέφερε 156 μονάδες στέγασης προσφύγων στην Ελλάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις χώρες που παρείχαν βοήθεια στην Ελλάδα. Πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε τραγωδίες όπως η πρόσφατη πυρκαγιά στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο, η οποία άφησε χιλιάδες πρόσφυγες χωρίς καταφύγιο. Αυτές οι προσφορές είναι μια συγκεκριμένη έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση από την Πολωνία έρχεται σε συνέχεια της βοήθειας που εστάλη από την Αυστρία, την Τσεχία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία -που είχε σταλεί από τον Απρίλιο-, η οποία περιλαμβάνει υπνόσακους, στρώματα, κουβέρτες, σεντόνια, είδη μπάνιου, τέσσερα ιατρικά κοντέινερ και έναν ιατρικό σταθμό. Απαντώντας σε προηγούμενο αίτημα για βοήθεια από την Ε.Ε. στις αρχές Μαρτίου, 17 κράτη-μέλη και συμμετέχοντα κράτη προσέφεραν περισσότερα από 90.000 είδη στην Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού. Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης 24/7 της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις ελληνικές Αρχές για να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και να διοχετεύει τη βοήθεια της Ε.Ε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης