Στο πρόσωπο της 81χρονης Παναγιώτας Νουμίδη ο πλανήτης είδε αποτυπωμένη την απόλυτη απελπισία και τον πόνο που προκαλούν οι πυρκαγιές που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν την Ελλάδα. Η κα Παναγιώτα έγινε ένα «σύμβολο», καθώς η φωτογραφία της στη μέση της καταστροφής έκανε τον γύρο του κόσμου, όμως όπως αναφέρει αυτό δεν την ενδιαφέρει καθόλου.

Η φωτογραφία που τράβηξε ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης ήταν την ώρα που η άτυχη γυναίκα έβλεπε τη φωτιά να πλησιάζει το σπίτι της στις Γούβες της Βόρειας Εύβοιας. Μέσα στον πανικό της και με τη φωτιά να κατακαίει τον τόπο της, κλήθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της, ενώ όπως σημείωσε δεν έβρισκε τον άντρα της. Έτσι, όπως η ίδια υπογράμμισε, βγήκε εκτός εαυτού και άρχισε να φωνάζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Η 81χρονη μίλησε στον ANΤ1 για τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις τραγικές στιγμές που βίωσε όταν η φωτιά έφτασε στις Γούβες. «Την ελπίδα πάντα την έχουμε. Χαμόγελο δεν μπορούμε να έχουμε. Γιατί όταν βλέπεις αυτά πώς να έχεις το χαμόγελο; Ενώ την ελπίδα την έχουμε. Θόλωσε το μυαλό μου δεν ήξερα τι να κάνω για αυτό φώναζα. Εκείνη την ώρα ήμουν εκτός εαυτού. Φώναζα απελπισμένη και με την υπέρταση που είχα έπεσα κάτω, ήρθε με πήρε η Αστυνομία και με πήγε στο Κέντρο Υγείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυρία Παναγιώτα ανέφερε ότι φώναζε «βοήθεια» γιατί κάποια στιγμή έχασε τον άντρα της. Για το πώς αισθάνεται που η φωτογραφία της έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο σημείωσε πως δεν την ενδιαφέρει καθόλου και πως το μόνο που ήθελε ήταν να μην καεί ο τόπος της. «Δεν με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα. Με ενδιαφέρει να σηκωνόμουν μια μέρα και να τα έβλεπα όλα όπως τα ήξερα. Δεν ήθελα προβολή. Τι να την κάνω; Με ενδιαφέρει να δείξουν ενδιαφέρον για τον τόπο… Όλη η Εύβοια έχει καεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης