Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές στην Αιτωλοακαρνανία από την έλλειψη ασθενοφόρων. Τελευταίο παράδειγμα, το Σάββατο όταν τραυματίας στο Αιτωλικό, που παρασύρθηκε από ΙΧ περίμενε περίπου 45 λεπτά για να έρθει το ασθενοφόρο να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Το ζήτημα αυτό ανέδειξε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ.Πάνος Παπαδόπουλος ο οποίος σε ανακοίνωσή του πρόσφατα κατήγγειλε τα προβλήματα αυτά λέγοντας ότι «συνεχώς και αδιαλείπτως αναδεικνύεται η ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ αναφορικά με την κάλυψη του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε καθημερινή βάση με τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα μετά από βλάβη και στο δεύτερο ασθενοφόρο του ΚΥ Ναυπάκτου, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ πήρε χωρίς καμία ενημέρωση το δεύτερο ασθενοφόρο που καλύπτει την Ν.Μ. Μεσολογγίου για την εξυπηρέτηση του ΚΥ Ναυπάκτου, με αποτέλεσμα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ανά πάσα ώρα και στιγμή να κινδυνεύουν ζωές» ενώ επέρριψε ευθύνες ΚΑΙ στην Περιφέρεια που δεν ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό ΕΣΠΑ για νέα ασθενοφόρα.

Επίσης και ο Διοικητής των Νοσοκομείων Αιτ/νίας κ.Μιχάλης σε δηλώσεις του στο agriniosite.gr ανέφερε ότι τα προβλήματα αυτά με την έλλειψη ασθενοφόρων θα πρέπει να επιλυθούν διότι δεν είναι δυνατόν μία μεγάλη περιοχή, όπως είναι το Αγρίνιο, να εξυπηρετείται με δύο μόνο ασθενοφόρα.

Το πρόβλημα βεβαίως εντοπίζεται σε όλη τη Δυτική Ελλάδα αφού τα ασθενοφόρα είναι του 2003 που κινούνται τα πληρώματα του ΕΚΑΒ Πρόκειται για ένα στόλο δηλαδή γερασμένο, που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις μεγάλες ανάγκες της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, ενώ τα ασθενοφόρα δεν διαθέτουν κλιματισμό , με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ασθενείς από τις υψηλές θερμοκρασίες και τα πληρώματα να εργάζονται σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις των διοικητών των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Πηγή: agriniosite.gr
Φωτογραφία: onairnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης