Ένα ακόμα περιστατικό με συλλήψεις μεταναστών, όλοι τους ανήλικοι Αφγανοί, οι οποίοι είχαν πληρώσει το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ ο καθένας, έγινε στο Περιθώρι Αιτωλοακαρνανίας.

Το περιπετειώδες ταξίδι των έξι ανήλικων, ηλικίας από 15 έως 17 ετών, είχε ξεκινήσει πριν από περίπου 20 ημέρες από την Αθήνα, έχοντας προηγουμένως δώσει σε άγνωστο διακινητή 12.600 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το thebest.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν στην Πάτρα και στη συνέχεια αποφασίστηκε να μετακινηθούν στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Εκεί, οι ανήλικοι Αφγανοί μπήκαν σε φορτηγό – ψυγείο, μέσα στο οποίο είχε διαμορφωθεί ειδική κρύπτη, ανάμεσα στο φορτίο με τα καρπούζια.

Αφού ολοκληρώθηκε η φόρτωση του οχήματος, ξεκίνησε το ταξίδι με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Στη συνέχεια το φορτηγό – ψυγείο θα περνούσε στην Ιταλία με πλοίο της γραμμής, έχοντας ως τελικό προορισμό την Σλοβενία.

Όμως, έπειτα από περίπου δύο ώρες ταξιδιού και ενώ το φορτηγό – ψυγείο βρισκόταν στο ύψος του Περιθωρίου Αιτωλοακαρνανίας, οι ανήλικοι άρχισαν να φωνάζουν και να κτυπούν τα εσωτερικά τοιχώματα του οχήματος, διότι, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, φοβήθηκαν ότι θα πάγωναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αλλοδαπός οδηγός του φορτηγού ακούγοντας τις φωνές των ανήλικων σταμάτησε το όχημα και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

 Ο οδηγός του φορτηγού και οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο Μεσολόγγι, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων, που εμπλέκονται στην υπόθεση της διακίνησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης