Έτοιμα τα σχολεία της Αθήνας να υποδεχθούν τους μαθητές από Δευτέρα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021, 11:42
Έτοιμα τα σχολεία της Αθήνας να υποδεχθούν τους μαθητές από Δευτέρα

Έτοιμα να υποδεχθούν με υγειονομική ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι τα σχολεία του Δήμου Αθηναίων, ενώ σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις θα λειτουργήσει το 63ο Νηπιαγωγείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η επανεκκίνηση τη Δευτέρα 11 του μηνός της λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «θα βρει όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις έτοιμες να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς για να συνεχίσουν τα μαθήματα που είχαν διακοπεί, σε συνθήκες πλήρους υγειονομικής ασφάλειας» τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήδη γίνονται απολυμάνσεις, έχει προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, έχει προβλεφθεί επάρκεια σε υγειονομικό υλικό, αντισηπτικά, εξοπλισμό και υλικά καθαριότητας ενώ διανέμονται και μάσκες.

Επίσης ενισχύονται από τον Δήμο Αθηναίων οι σχολικές επιτροπές με τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις, ενώ σε νέο κτήριο θα λειτουργήσει το 63ο Νηπιαγωγείο. «Οι πρωτοποριακές υποδομές του είναι οι πλέον σύγχρονες σε δημόσιο νηπιαγωγείο της Αθήνας, με παιχνίδια εξωτερικού χώρου, ασφαλή χώρο με γκαζόν για να παίζουν τα παιδιά και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα θέρμανσης και ψύξης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου. Υπάρχει επίσης πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ειδικός ξεχωριστός χώρος για να κοιμούνται τα παιδιά του ολοήμερου.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021, 11:58