Ακόμα ένα θλιβερό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο όλων αυτών που βιώνoυν στην Αμανή οι κάτοικοι για πάνω από μία δεκαετία.

Το περιστατικό αφορά στον 43χρονο πυροσβέστη Μ.Χ., πατέρα 2 παιδιών, ο οποίος βρισκόταν σε υπηρεσία στην περιοχή της Κατάβασης στην Αμανή (για βάρδια επιφυλακής), η οποία κατακάηκε τις προηγούμενες ημέρες από το πύρινο μέτωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άτυχος άνδρας ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και σωριάστηκε στο έδαφος. Παρ΄ ότι η γιατρός της περιοχής έσπευσε σχεδόν άμεσα στο σημείο, το νήμα της ζωής για τον άτυχο άνδρα κόπηκε πρόωρα αφού επί αρκετή ώρα, ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου στο πολυδύναμο Ιατρείο της Βολισσού, έπρεπε να περιμένει ασθενοφόρο από τη Χίο.

Ο ένας και μοναδικός εθελοντής οδηγός του ασθενοφόρου της Βολισσού, που έχει σώσει πολλές ζωές στο παρελθόν, βρίσκονταν στα Καρδάμυλα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς να οδηγήσει το όχημα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να αναδείξει ακόμα μία φορά τις τραγικές ευθύνες της πολιτείας, που αφενός κρατά το ΕΚΑΒ σε κατάσταση υποστελέχωσης, αφετέρου αναγκάζει τους λιγοστούς κατοίκους πια της Βορειοδυτικής Χίου να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, φοβούμενοι πια για την ίδια τους τη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: politischios.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης