Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην τοποθέτηση καμερών στις σχολικές αίθουσες πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί και μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Φορώντας συμβολικά «κάμερες» από χαρτόνι στο κεφάλι, κρατώντας σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα και αναρτώντας πανό στην είσοδο του Υφυπουργείου διαμαρτυρήθηκαν για το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν κάμερες στις σχολικές αίθουσες για την παρακολούθηση των μαθημάτων από μαθητές που δεν θα πηγαίνουν στο σχολείο από τις 18 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λέμε ΟΧΙ στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. Λέμε ΟΧΙ στον Μεγάλο Αδελφό μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας. Υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία, το δημόσιο σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας» τονίζουν μεταξύ άλλων.

Επίσης, όπως επισημαίνουν, ζητούν:

-Να καταργηθεί άμεσα η τροπολογία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη μαγνητοσκόπηση του μαθήματος στις σχολικές τάξεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Την άμεση απόσυρση του αντιδραστικού αναχρονιστικού αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. (αύξηση της αναλογίας μαθητών ανά τμήμα και κλείσιμο σχολείων-εισαγωγή χωριστών διδακτικών αντικειμένων στο νηπιαγωγείο-νέοι εξεταστικοί φραγμοί για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών με επαναφορά τράπεζας θεμάτων και βάσης του 10-αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικών κ.ά.).

-Την εξασφάλιση όλων των όρων και των προϋποθέσεων για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών (δωρεάν παροχή μέσων προστασίας, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σχολείων, μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα κ.ά.).

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ η πορεία αναμένεται να καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, μέσω της οδού Εγνατίας.

Σόου στην Τσιμισκή

Παράλληλα οι διαδηλωτές έστησαν στην Τσιμισκή ένα συμβολικό «σόου», όπου μια μαθήτρια λέει το μάθημα μπροστά στις κάμερες και με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο.

 

 

Σημειώνεται ότι, στην πορεία, μεταξύ των υπόλοιπων πανό που κρατούν οι διαδηλωτές υπάρχει ένα που «απεικονίζει» την υπουργό Παιδείας με τον Bill Gates.

 

Δείτε τη φωτογραφία:


Πηγή: grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης