Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση τουρισμού του Λονδίνου που διεξάγεται από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου.

Η WTM είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού στην Ευρώπη και ιδιαίτερα σημαντική για τη Ρόδο, καθώς η αγγλική αγορά είναι η σημαντικότερη από τις ξένες αγορές για το νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εφέτος η Περιφέρεια θα έχει πιο μεγάλη παρουσία στη διοργάνωση, καθώς το περίπτερό της θα είναι περισσότερο σύγχρονο και λειτουργικό, αφού όλη η φιλοσοφία της διαφημιστικής προβολής βασίζεται στην τεχνολογία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η γιγαντοοθόνη στην είσοδο της έκθεσης θα προβάλλει τα νησιά της Περιφέρειας, ενώ ετοιμάζονται και πολλές εκπλήξεις με κύριο χαρακτηριστικό την τοπική κουζίνα.

Το περίπτερο στην έκθεση θα κοστίσει 55.000 ευρώ και θα καταλαμβάνει έκταση περίπου 200 τ.μ. στο ισόγειο, ενώ σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα υπάρχει και όροφος έκτασης περίπου 60 τ.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το τελικό σχέδιο του περιπτέρου έχει υποστεί αλλαγές από την αρχική μακέτα που περιελήφθη στον διαγωνισμό για τον ανάδοχο του έργου.

Η αγγλική αγορά

Η Ρόδος δίνει μεγάλη σημασία στην αγγλική αγορά, η η οποία και εφέτος κατέγραψε αύξηση σε ποσοστό 8,5% για το εννιάμηνο, ενώ και τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Το 2015 η αύξηση ήταν της τάξεως του 5,5%, ενώ και τα προηγούμενα χρόνια οι Άγγλοι τουρίστες κατέγραφαν αυξήσεις.

Η χρονιά κατά την οποία η τουριστική κίνηση από την Αγγλία σημείωσε ρεκόρ ήταν το 2002, καθώς είχαν επιλέξει τη Ρόδο 431.894 Άγγλοι.

Σημειώνεται ότι και για την επόμενη χρονιά τα μηνύματα είναι θετικά και υπάρχει σχετική αισιοδοξία, η οποία μάλιστα εκφράστηκε από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Βέβαια, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, οι πολιτικές εξελίξεις στην Αγγλία και το Brexit προκαλούν ανησυχία στους πολίτες της χώρας σε ό,τι αφορά στις κινήσεις τους και τα σχέδιά τους.

«Σε ό,τι αφορά στους πελάτες με αεροπλάνο δεν έχουμε κανένα αρνητικό μήνυμα. Μέχρι στιγμής (εκτός από την Αγγλία που υπάρχει μία ανησυχία για τις εξελίξεις στη χώρα τους) δεν έχουμε κανένα αρνητικό σημάδι, είναι όλα καλά για τη σεζόν του 2017. Ελπίζω να μην προκύψει κάτι δυσάρεστο και να μην έχουμε, για παράδειγμα, τρομοκρατικά χτυπήματα στα αεροδρόμια της Ευρώπης. Μόνο καλά σημάδια έχουμε για τον τουρισμό την επόμενη χρονιά» είχε δηλώσει ο κ. Χατζημάρκος.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης