Εντοπίστηκε στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο 40χρονος ορειβάτης που αγνοείτο από τις 2μ.μ. στην Ζήρια Κορινθίας. Ο 40χρονος κατάφερε να βρει σημείο όπου είχε σήμα το κινητό του και επικοινώνησε με τις Αρχές αλλά και την οικογένειά του.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των σωστικών συνεργείων, προκειμένου να μεταφερθεί στο σαλέ του Κέντρου της Ζήριας και από εκεί στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ζωή του δεν είναι σε κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό των ερευνών

Γιγαντιαία επιχείρηση των Αρχών και ομάδων διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην ορεινή Κορινθία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου Ζήριας, για τον εντοπισμό ορειβάτη, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τις 14.00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών ήταν μέλος ομάδας του ορειβατικού συλλόγου Αθηνών, που πραγματοποιούσε την Κυριακή ορειβασία στην περιοχή. Όμως κάποια στιγμή και κοντά σε μία χαράδρα, φαίνεται ότι ο αγνοούμενος αποκόπηκε για άγνωστους λόγους από την υπόλοιπη ομάδα. Λίγο αργότερα, τα μέλη της αποστολής ενημέρωσαν την Αστυνομία για την εξαφάνισή του και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ορειβάτης ήταν έμπειρος και είχε ακολουθήσει πολλές φορές αποστολές, ενώ δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έρευνα για τον εντοπισμό του παίρνουν μέρος δυνάμεις της Πυροσβεστικής της Αστυνομίας,πληρώματα του ΕΚΑΒ αλλά και εθελοντές. Αργά το βράδυ της Κυριακής, οι ομάδες που ενεργούν στην επιχείρηση διάσωσης έθεσαν σε ισχύ ηγλεκτρονικά συστήματα για να εντοπίσουν τον αγνοούμενο.

Επιμέλεια: Μίση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης