Έρευνες για τον εντοπισμό κτηνοτρόφων που αγνοούνται στο Ρέθυμνο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, 10:54
Έρευνες για τον εντοπισμό κτηνοτρόφων που αγνοούνται στο Ρέθυμνο

Ενισχύεται με δυνάμεις η επιχείρηση εντοπισμού των τριών κτηνοτρόφων στον ορεινό Μυλοπόταμο, που ξεκίνησε στις 09:00. Η αναζήτηση εστιάζεται στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Αραβανές του Δήμου Μυλοποτάμου στην Ελεύθερνα, με τη συμμετοχή στελεχών της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και κατοίκων.

Οι τρεις κτηνοτρόφοι αποκλείστηκαν λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει το Ρέθυμνο, ενώ βρίσκονταν στα ποιμνιοστάσιά τους. Στις προσπάθειες επικοινωνίας από οικείους τους δεν υπήρξε ανταπόκριση και έτσι ειδοποιήθηκαν οι Αρχές. Σύμφωνα με το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, το χιόνι είναι πολύ και η περιοχή, που βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων, είναι δυσπρόσιτη.

Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, Γρύλλος Παπαδάκης, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «οι τρεις κτηνοτρόφοι είναι από το χωριό Λειβάδια και από χθες το βράδυ δεν είχαν δώσει σημεία ζωής και δεν είχαν επικοινωνήσει με τις οικογένειές τους. Αυτό αρχικά δεν προβλημάτισε, μιας και η περιοχή όπου κινούνται με τα κοπάδια τους δεν έχει σήμα για τα κινητά τους τηλέφωνα. Επειδή, όμως, οι ώρες περνούσαν, υπήρξε ανησυχία, οπότε και σήμερα το πρωί ειδοποιήθηκαν οι Αρχές».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, 11:10