Έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διενεργείται για να διακριβωθεί αν είναι κατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον της 10χρονης Μαρκέλλας που απήχθη και εντοπίστηκε σώα ύστερα από ένα 48ωρο. Σύμφωνα με δικαστική πηγή ερευνώνται οι συνθήκες υπό τις οποίες ζούσε και μεγάλωνε το κοριτσάκι με τη μητέρα της και τους λοιπούς συγγενείς που την περιβάλλουν.

Την ίδια στιγμή, μία γυναίκα 40 ετών από το οικογενειακό περιβάλλον της Μαρκέλλας φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές ως βασική ύποπτη για τη διήμερη εξαφάνιση της δεκάχρονης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου το Παιδιού» Κ. Γιαννόπουλος, με δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς την Κυριακή προανήγγειλε ότι σκοπεύει να αποστείλει σχετική επιστολή προς την εισαγγελέα ανηλίκων. Ζητεί και ο ίδιος να ερευνηθεί το οικογενειακό περιβάλλον  της 10χρονης που έπεσε θύμα απαγωγής από μια γυναίκα, έξω από το σχολείο της, στην περιοχή της Τούμπας.

Η ανήλικη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε δεν εντοπίστηκαν ίχνη κακοποίησης ενώ στο τέλος της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να ολοκληρωθεί η εξέταση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προανάκριση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό της δράστιδας και πιθανών συνεργών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μικροσκόπιο η ύποπτη 40αρα

Στο μεταξύ, οι έρευνες της αστυνομίας, επικεντρώνονται σε μία γυναίκα που ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας της 10χρονης Μαρκέλλας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο που δείχνει τη γυναίκα που πήρε τη Μαρκέλλα το πρωί του Σαββάτου. Στο βίντεο ωστόσο, δε φαίνεται να έχει μαζί της το 10χρονο κορίτσι, αλλά να περιφέρεται κοντά στο σχολείο που φοιτά η μικρή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες η αστυνομία φέρεται να έχει ταυτοποιήσει την γυναίκα αυτή.

Υπάρχει επίσης η μαρτυρία ενός συμμαθητή της ανήλικης ο οποίος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι, καθώς επέστρεφαν μαζί από το σχολείο, ξαφνικά μία κοκκινομάλλα γυναίκα φώναξε τη Μαρκέλλα με το όνομά της και της είπε: «Έλα να σου δώσω κάτι για τη μαμά».

Προς το παρόν είναι άγνωστο το κίνητρο της πράξης, όπως επίσης τυχόν εμπλοκή και άλλου προσώπου στην υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, η 10χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους. Η υγεία της φαίνεται να είναι καλή και δείχνει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ, όπως επιβεβαίωσε η μητέρα της, που τη συνάντησε την Κυριακή. Πληροφορίες που ανέφεραν ότι είχε σημάδια στα χέρια, πιθανότατα από ίχνη κράτησης, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται από τη μέχρι στιγμής εξέτασή της.

Σε κάθε περίπτωση οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να ανασυνθέσουν το χρονικό της υπόθεσης, από τη στιγμή της εξαφάνισής της -κατά την επιστροφή της από το σχολείο- μέχρι τον εντοπισμό της.

Η εξιχνίαση της εξαφάνισης της Μαρκέλλας έχει μετατραπεί σε οικογενειακή υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της έχει δει μόλις δύο φορές τη 10χρονη στο νοσοκομείο και για περίπου δέκα λεπτά. Η Αστυνομία κρατά σε απόσταση τα μέλη της οικογένειας προκειμένου να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, φτάνοντας στη λύση του μυστηρίου. Σύμφωνα με τις αρχές, οι έρευνες κινούνται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενώ ορισμένοι μάρτυρες του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος έχουν κληθεί να καταθέσουν και δεύτερη φορά.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής κατέθεταν η μητέρα της και ο βιολογικός της πατέρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιατρικές εξετάσεις της μικρής έχουν ολοκληρωθεί και, όπως έδειξαν, δεν φέρει σημάδια ή χτυπήματα, ούτε έχει υποστεί καμία άλλη κακοποίηση. Την ίδια ώρα, διενεργείται έλεγχος από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να εκτιμηθούν από την Εισαγγελία οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσης της 10χρονης Μαρκέλλας.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση “Μαρκέλλα”: Στο “μικροσκόπιο” η κοκκινομάλλα

Με πληροφορίες grtimes

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης