Η Ελλάδα είναι δυστυχώς συνυφασμένη με τη διαφθορά, στο μυαλό της πλειοψηφίας των πολιτών στη χώρα μας οι οποίοι σε ποσοστό 57% αποκλείουν να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα στο μέλλον.

Παρά τις σχετικές διακηρύξεις μάλιστα των αρμοδίων υπουργών, οι Έλληνες δεν φαίνονται να πείθονται πως έχει μειωθεί τον τελευταίο χρόνο η διαφθορά στη χώρα μας καθώς 81% πιστεύει πως είτε παραμένει όπως στο παρελθόν είτε έχει αυξηθεί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας η οποία διενεργήθηκε τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα από τις 19 έως τις 21 Νοεμβρίου 2020, σε ένα δείγμα 1.002 πολιτών, ηλικίας άνω των 17 ετών. 

Χαρακτηριστικό συμπέρασμα της έρευνας είναι η δυσπιστία που υπάρχει στην κοινή γνώμη για την αποτελεσματικότητα στην πάταξη της διαφθοράς, μιας και ένα μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 55% θεωρεί πως το πολιτικό σύστημα είναι περισσότερο εκτεθειμένο σε αυτή.

«Η διαφθορά παραμένει ατιμώρητη», σύμφωνα με τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης η οποία μάλιστα σε ποσοστό 55% δηλώνει πως δεν θα κατήγγειλε κάποιο περιστατικό διαφθοράς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα γραφήματα της έρευνας:

Παρακολουθήστε σύντομα αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των ομιλητών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης