Σε παρωδία εξελίχθηκε η έρευνα που έγινε για την τραγωδία στο λούνα παρκ στο Ελληνικό που κόστισε τη ζωή σε ένα παιδί 13 ετών.

Ο γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης παρενέβη στο θέμα καθώς από όλη αυτή την τραγωδία η μόνη που θεωρήθηκε υπεύθυνη και τιμωρήθηκε πειθαρχικά αλλά τελικά αθωώθηκε ήταν μία υπάλληλος. Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του το Mega, η έκθεση των επιθεωρητών μετά από το τραγικό περιστατικό, που κόστισε τη ζωή του 13χρονου και το σοβαρό τραυματισμό της 9χρονης αδερφής του, «έκαιγε» την αναπληρώτρια προϊσταμένη της διεύθυνσης Οικονομικών στο δήμο Ελληνικού. Εκείνη είχε την αρμοδιότητα να ελέγχει τη νομιμότητα των συμβάσεων που έκανε ο δήμος, όπως επίσης και το αν οι τρίτοι τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους και επίσης είχε την ευθύνη των ελέγχων στις επιχειρήσεις που λειτουργούσαν στα όρια του δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συγκεκριμένη υπάλληλο, στην οποία έχει ασκηθεί και ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, επέρριπτε ευθύνες η έκθεση των επιθεωρητών γιατί δεν είχε δώσει εντολή να μπει λουκέτο στο λούνα παρκ ως όφειλε, ή να αποβληθεί η επιχείρηση από το χώρο, παρότι λειτουργούσε χωρίς άδεια και είχε λήξει το μισθωτήριο συμβόλαιο.

Ο δήμαρχος Ελληνικού την παρέπεμψε για το πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας, αλλά τελικά αθωώθηκε με βάση μόνο την απολογία της και με ελαφρυντικό τη συνολική της συμπεριφορά ως υπάλληλος, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα όσα ανέφερε το πόρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης