Ανακαλείται η απαγόρευση κολύμβησης και αλιείας στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Ηρακλείου που ίσχυε από τις 16 Ιανουαρίου του 2015.

Σύμφωνα με την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακαλείται  η υπ. απόφαση 854/16-1-2015 Απαγόρευση αλιείας ψαριών – εδώδιμων – οστρακοειδών, εχινόδερμων (αχινών) και της κολύμβησης στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Ηρακλείου, λόγω της επαναλειτουργίας της μονάδας βιολογικής επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του Δήμου Ηρακλείου και της εξάλειψης των λόγων της απαγόρευσης.

Πού εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κολύμβησης

Η απαγόρευση κολύμβησης εξακολουθεί να υφίσταται  200 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του ποταμού «Γιόφυρου»  Ηρακλείου, αφενός μεν λόγω της εκβολής του ποταμού και αφετέρου δε λόγω του χαρακτηρισμού της περιοχής αυτής ως αποδέκτη επεξεργασμένων λυμάτων του βιολογικού σταθμού Ηρακλείου (διαμέσου υποθαλάσσιου αγωγού)  σύμφωνα με το  (10)  σχετικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Υ.Α. 226/78 (ΦΕΚ B/258/27.03.1978) «περί εγκρίσεως του Κανονισμού Λιμένος Ηρακλείου» άρθρο 231, απαγορεύεται η αλιεία σε ακτίνα 500  μέτρων από το σημείο εκβολής του αγωγού επεξεργασμένων λυμάτων της ΔΕΥΑ Ηρακλείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης