Δείτε live εικόνα από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου, αλλά και οι ταξιδιώτες του καλοκαιριού παίρνουν σταδιακά τον δρόμο της επιστροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Κυριακή, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα με αποκορύφωμα τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Αυξημένη κίνηση παρατηρείται στα λιμάνια, ενώ και στα δύο οδικά δίκτυα οι χιλιάδες οδηγοί δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, υπό την εποπτεία πάντα της Τροχαίας, που εφαρμόζει έκτακτα μέτρα. Ωστόσο, στα Τέμπη σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων λόγω τροχαίου που σημειώθηκε στις 17.30 το απόγευμα.


(Φωτό: 17ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας)

Η zougla.gr επικοινώνησε με την Τροχαία που μας ενημέρωσε ότι η κίνηση είναι αυξημένη στην Αθηνών-Λαμίας, χωρίς όμως προβλήματα. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, καθώς οι οδηγοί μπορούν να διέλθουν ελεύθερα από τα διόδια της Ελευσίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το διάστημα 1-15 Αυγούστου, από τα διόδια των Αφιδνών, διήλθαν συνολικά 424.348 οχήματα και ακριβώς την ίδια περίοδο το 2011 καταγράφηκαν 478.042 οχήματα.

Επίσης, από τις 15 έως τις 24 Αυγούστου πέρασαν συνολικά 220.845 Ι.Χ., ενώ την αντίστοιχη περσινή χρονιά διήλθαν 242.473 οχήματα.


(Ώρα: 13.15 στα διόδια της Ελευσίνας)


(Ώρα: 14.00 η κίνηση στην Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου)


(Εικόνα από zougla radio: Ώρα 14.45 Διόδια Ελευσίνας)


(Ώρα: 16.15 στα διόδια της Ελευσίνας)


(Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας ώρα 20.50)


(Ουρές χιλιομέτρων στα Τέμπη, ώρα 20.55)

Επιστροφή με πλοία

Οι ταξιδιώτες που επέλεξαν τους νησιωτικούς προορισμούς επιστρέφουν με πλοία με αποτέλεσμα να είναι αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια της χώρας. Η zougla.gr επικοινώνησε με το Λιμενικό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, για σήμερα, Κυριακή, είναι προγραμματισμένα 26 δρομολόγια προς Πειραιά, 18 δρομολόγια για το λιμάνι της Ραφήνας και 5 δρομολόγια προς Λαύριο.

Ενδεικτικό της επιβατικής κίνησης είναι ότι χθες, Σάββατο, στον Πειραιά κατέφτασαν 30.159 επιβάτες, 5.239 οχήματα. Στο λιμάνι της Ραφήνας κατέπλευσαν 7 πλοία με 2.326 επιβάτες και 640 Ι.Χ.

Οι εκδρομείς μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, για πληροφορίες αφίξεων και αναχωρήσεων των πλοίων, από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης