Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της τέλεσης του αγιασμού για την νέα σχολική χρονιά στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου.

Η προτροπή της λυκειάρχη του ΓΕΛ Αμυνταίου προς τους μαθητές να μη βγάλουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού και η υπόδειξη στον αρχιμανδρίτη να μην μπει στις τάξεις αν δεν φορά μάσκα προκάλεσαν την οργή του ιερωμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να κρατάω τον σταυρό και να φοράω μάσκα;» αναρωτήθηκε ο π. Σεβαστιανός Τοπάλης αρνούμενος να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

«Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε τον σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάμετε επεισόδιο εδώ την ώρα του αγιασμού; Και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δεν φοράω μάσκα. Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας…» ανέφερε εμφανώς ενοχλημένος ο αρχιμανδρίτης. Είναι φανερό ότι ορισμένοι ιερωμένοι δεν θέλουν να υπακούσουν στους υγειονομικούς κανόνες παρά τις οδηγίες της Αρχιεπισκοπής και συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με τρόπο αλαζονικό. Τι δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο συγκεκριμένος Αρχιμανδρίτης, άραγε; Ότι φιλώντας τον σταυρό το ένα παιδί μετά το άλλο υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης του Covid-19; Για τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου τον λόγο πλέον έχει και η Αρχιεπισκοπή.

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης