Το πρώτο πρόστιμο για το κάπνισμα επιβλήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και ήταν επεισοδιακό, καθώς οι ελεγκτές ζήτησαν την βοήθεια και άλλων συναδέλφων τους για να ενισχύσουν το έργο τους.

Οι ελεγκτές, ανάμεσα σε οργισμένους Κρητικούς που υποστήριζαν πως είναι είναι δικαίωμά τους να καπνίζουν σε εσωτερικούς χώρους, και ιδιοκτήτες που απέδιδαν τις αναδουλειές στην καπνοαπαγόρευση, ζήτησαν να σταλούν ενισχύσεις στο κλιμάκιό τους για να τα βγάλουν πέρα. Τελικά, επέβαλαν πρόστιμο 50 ευρώ σε πελάτη που κάπνιζε και 500 ευρώ, στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικές πηγές σύμφωνα με το Cretalive, ανέφεραν ότι πλέον οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο θα είναι καθημερινοί στην πόλη του Ηρακλείου και πιο αυστηροί στην επιβολή προστίμων.

«Πρώτος μας στόχος ήταν οι παιδότοποι. Στους παιδότοπους το κάπνισμα απαγορεύεται ολοκληρωτικά. Μόνο στον δρόμο… Το ίδιο ισχύει και σε χώρους με αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι έλεγχοι δείχνουν ότι οι Ηρακλειώτες έχουν συμμορφωθεί στους χώρους αυτούς. Πλέον θα συνεχίσουμε πιο εντατικά με τα μαγαζιά. Σε καφετέριες και εστιατόρια το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο όταν τουλάχιστον δύο πλευρές είναι ανοιχτές» ανέφεραν αστυνομικοί κύκλοι που διαμηνύουν ότι τα πράγματα πλέον θα είναι πιο ασφυκτικά με βάση και τις εντολές που λαμβάνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης