Ανησυχία προκαλούν οι εικόνες στη μία εκ των δύο γεφυρών στο Φράγμα της Θέρμης, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι διασχίζουν καθημερινά το ξύλινο μονοπάτι βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η «ανάσα» που δόθηκε στους Θεσσαλονικείς με τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο σε συνδυασμό με τα κλειστά καταστήματα της εστίασης έφεραν ως αποτέλεσμα τον συνωστισμό και τη συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων σε ανοιχτούς χώρους, μεταξύ των οποίων και το Φράγμα της Θέρμης. Υπό κανονικές συνθήκες η περιήγηση στο όμορφο φυσικό τοπίο που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα έμοιαζε ακίνδυνη, όμως η μεγάλη προσέλευση στον πράσινο και ανοιχτό χώρο «γεννά» κινδύνους από τις φθορές που έχουν υποστεί οι γέφυρες-μονοπάτια, δίπλα από την τεχνητή λίμνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η δεύτερη γέφυρα στη λίμνη στο Φράγμα της Θέρμης έχει αρχίσει να κουνιέται περισσότερο από το συνηθισμένο, ενώ και μερικά από τα σανίδια όπου πατάει ο κόσμος φαίνεται να έχουν φύγει από τη θέση τους. Κάτοικοι της περιοχής, μιλώντας στο ThessToday.gr, υπογραμμίζουν την ανάγκη ελέγχου της στατικότητας και της ασφάλειας της γέφυρας, πριν συμβεί κάποιο ατύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φθορές στα ξύλα, οι ξηλωμένες βίδες και το κενό μεταξύ των δοκαριών προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους, καθώς, σε περίπτωση πτώσης, η απόσταση από το έδαφος είναι τουλάχιστον δέκα μέτρα, με κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος σοβαρά.

Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται και στην πρώτη γέφυρα της τεχνητής λίμνης που βρίσκεται λίγα μέτρα από το αναψυκτήριο του Φράγματος, όμως εκεί έγινε παρέμβαση και τοποθετήθηκε προειδοποιητική κορδέλα.

Το ThessToday.gr επικοινώνησε με τον Δήμο Θέρμης και συγκεκριμένα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Σπύρο Γαντά, ο οποίος δήλωσε πως θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο σημείο προκειμένου να εξακριβωθεί αν η γέφυρα χρήζει παρέμβασης ή διόρθωσης.

Πηγή: thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης