Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος – Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ενορχηστρωμένη στοχοποίησή του από τον πρώην στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννη Σμπώκο καταγγέλλει με συνέντευξή του στο zougla.gr ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός.

Ο τρόφιμος των φυλακών, σε μια συνέντευξη χείμαρρο, κάνει λόγο για ψευδή δημοσιεύματα τα οποία, όπως υποστηρίζει, αποσκοπούν αφενός στο να τον φωτογραφίσουν ως δράστη της βομβιστικής επίθεσης που είχε γίνει στις 17 Απριλίου 2014 στο σπίτι του πρώην διευθυντή εξοπλισμών, και αφετέρου στο να αποτελέσουν άλλοθι προκειμένου ο Γ. Σμπώκος να χαίρει ειδικής μεταχείρισης στις φυλακές.

Προβαίνει μάλιστα στην αποκάλυψη ότι το πάλαι ποτέ κραταιό στέλεχος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις 6 Μαΐου 2014 μεταφέρθηκε «νύχτα» στο ψυχιατρείο των φυλακών χωρίς λόγο, ενώ εξαπολύει πυρά κατά του δημοσιογράφου του ΒΗΜΑτος Βασίλη Λαμπρόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολόκληρη η συνέντευξη του Παναγιώτη Βλαστού στο zougla.gr:

«Με φυλάνε τρεις βάρδιες ΟΠΚΕ»

Ξεκινώντας, ο βαρυποινίτης υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα σκευωρίας, τονίζοντας ότι είναι αδύνατον να οργανώσει οποιοδήποτε χτύπημα, καθώς φυλάσσεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

«Ήμουν 55 ημέρες στην ασφάλεια, σε ειδικό χώρο όπου με παρακολουθούσαν, παράνομα βέβαια, με κλειστό κύκλωμα καταγραφής κάμερας, μέσα στη ΓΑΔΑ, και με φύλαγαν με ΟΠΚΕ. Με τρεις βάρδιες ΟΠΚΕ. Καταλαβαίνω ότι φοβούνται κάποια πράγματα επειδή στο παρελθόν είχα προσπαθήσει να αποδράσω (σ.σ. με ελικόπτερο) , αλλά δεν μπορεί κάτω από αυτές τις συνθήκες να ξεκινάνε κάποιοι Σμπώκοι και κάποιοι άλλοι να χρησιμοποιούν το δικό μου όνομα ενώ βρίσκομαι σε ειδικό χώρο κράτησης. Στον Κορυδαλλό είμαι μόνος μου, στα κελιά της 17 Νοέμβρη, κάτω απ’ τη ΣΤ΄, δεν έχω καμία σχέση με τη ΣΤ΄. Είμαι σε έναν χώρο μόνος μου, έχει οχτώ κελιά, έχω ένα προαύλιο πολύ μικρό και προαυλίζομαι μόνος μου. Όταν βγαίνω για να πάω να κάνω χειρουργεία ή να πάω στον γιατρό με συνοδεύουν δύο υπάλληλοι» υποστηρίζει.

Πυρά κατά Σμπώκου και ΒΗΜΑτος

Στη συνέχεια, ο βαρυποινίτης εμφανίζεται ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, σχετικά με την «περιποίηση» που απολαμβάνει ο Γ. Σμπώκος στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς φέρεται να έχει μεταφερθεί στο ψυχιατρείο χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

«Πήγα στον αρχιφύλακα της φυλακής και τον ρώτησα ποιος είναι αυτός (ο Σμπώκος), μήπως κάποιος, ας πούμε, χρησιμοποίησε το δικό μου όνομα, γιατί το δικό μου όνομα το χρησιμοποιεί όλη η Ελλάδα πλέον. Όλοι οι βρομιάρηδες πάνε και λένε για μένα, και λέω μήπως κάποιος του είπε ότι είμαι του Βλαστού, μήπως κάποιος τον εκβίασε τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Μου είπε ο αρχιφύλακας, ουδέποτε έχει έρθει να μας πει ότι τον εκβίασες. Λέω, μπορείτε να μου τον φωνάξετε, και μου λένε ότι αυτός έχει φύγει από τις 6 Μαΐου και έχει μεταφερθεί στο ψυχιατρείο. Βάζει στο στόμα του το όνομά μου για να βγει έξω όταν θα ψηφίσουν τους νόμους με τα βραχιολάκια. Θέλει να βγει έξω και λέει, για εμένα, ότι απειλείται. Να πηγαίνει στο ψυχιατρείο χωρίς να έχει τίποτα… Γιατί εδώ η διαδικασία για να πας σε ψυχιατρείο (θέλει να) παίρνεις αγωγές, πράγματα. Αυτός τι είχε;» αναρωτιέται.

Παράλληλα, σκληρά είναι τα λόγια που χρησιμοποιεί ο Π. Βλαστός αναφερόμενος στον δημοσιογράφο του ΒΗΜΑτος Βασίλη Λαμπρόπουλο. Αποκαλώντας τον «δημοσιογράφο της αστυνομίας», ο βαρυποινίτης τον κατηγορεί για ψευδή δημοσιεύματα, τα οποία αποσκοπούν, όπως τονίζει, στο να τον παρουσιάσουν ως εκβιαστή και να του φορτώσουν χτυπήματα που δεν τα έκανε ποτέ.

«Αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα. Είναι ένας δημοσιογράφος που μόνο το όνομά μου δεν λέει. Γράφει ότι εγώ βάζω βόμβες στα σπίτια του Σμπώκου, ότι τον εκβιάζω και τέτοια.

Από ό,τι έμαθα, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχει κάνει μια επιστολή στον κ. Σκανδάμη, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, που με αφορά, και ο κ. Σκανδάμης παίρνει στα τηλέφωνα και τους λέει αν θα βάλουν εισαγγελέα, και ρωτάει αν κάνω πραγματικά χειρουργεία ή το παίζω παραμύθι για να κάθομαι εδώ πέρα.

Λένε ότι εκβιάζω, ενώ ξέρει και ο ίδιος ο Σκανδάμης ότι εγώ βρίσκομαι σε ειδικό χώρο. Έχω κάνει τέσσερα χειρουργεία εδώ, καταγεγραμμένα, και η εισαγγελέας της φυλακής, η κ. Τρουπή, καλούσε τους γιατρούς της φυλακής, τον οδοντίατρο και τον ιδιωτικό οδοντίατρο, τον γναθοχειρουργό, για να δει πού είμαι. Έχω κάνει αίτημα να δω την κ. Τρουπή ώστε να της ζητήσω να κάνει έρευνα.

«Αυτός ο δημοσιογράφος της αστυνομίας είχε πάρει τον δικηγόρο μου τηλέφωνο, τον Φ. Ραγκούση, και του είπε ότι δεν ήξερε ότι είμαι σε ειδικό χώρο. Ο δικηγόρος μου του είπε ότι ο πελάτης του φυλάσσεται σε ειδικό χώρο. Από τον δημοσιογράφο έμαθα ότι είμαι εγώ πίσω από τις επιθέσεις. Δεν το ήξερα. Δηλαδή, είμαι κλειστός σε τέτοιους χώρους, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας και μπορώ, σε αυτούς τους χώρους, να εκβιάζω τον καθένα, να με βγάλουν έξω να κυβερνήσω την Ελλάδα. Ποιος είμαι, ο Χουντίνι είμαι;».

Το zougla.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους κ.κ. Σκανδάμη και Λαμπρόπουλο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη στο σπίτι του Σμπώκου

Νέα τροπή στις έρευνες για την έκρηξη στη Ν. Ερυθραία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης